1 octubre 2014

 

La guerra, el setge a la ciutat, les dificultats no han impedit als joves cristians d’Alep poder festejar a Don Bosco, perquè les ganes de viure en plenitud i de trobar-se han sigut més fortes que la por a morir. Del 18 al 19 de setembre, 900 joves s’han reunit en la casa salesiana d’Alep per a passar dos dies estudiant el tema: “Sigueu els meus testimonis” i inaugurar així les celebracions locals pel Bicentenari de Don Bosco.

Gimi Kourji ha va explicar el sentit de la trobada i va recordar que per a ser “testimoni es precisa ser deixeble, afrontant també les dificultats: el condicionament de la guerra, de la por, dels antics costums, el conformisme de qui no vol aprofundir la seua relació amb el Senyor; el conformisme de qui no cerca a l’altre”.

El tema del segon dia va ser “Don Bosco deixeble de Crist” i ho va desenvolupar Simon Zakerian, qui va mostrar com també avui el testimoniatge és essencial en la vida del deixeble i que, a partir dels exemples rebuts, és possible desenvolupar una relació personal amb Jesús i arribar finalment a evangelitzar als altres.

Enmig d’un clima d’immensa alegria, els joves van acollir l’estàtua amb la relíquia: al no haver tingut la possibilitat de fer entrar les relíquies a Síria, els Salesians han fet construir una estàtua del sant i li han col·locat en el coll una petita relíquia.

La missa de clausura, participada també per diversos sacerdots de l’Església d’Alep, la va presidir George Fattal, director d’Alep, qui en l’homilia va subratllar que l’alegria de Don Bosco li venia directament de la font de l’alegria que és Jesús.

Al final de la trobada, els joves van manifestar el seu agraïment als organitzadors. Deia un d’ells: “Us done les gràcies per la vostra presència, pel treball i la fatiga; ens heu fet sentir de nou la vida i ens heu ajudat a oblidar, en aquests dos dies, el clima de guerra i de mort”.

També et pot interessar …