24 septiembre 2014

Durant aquests primers dies de curs, els alumnes de Secundària i Batxillerat de la majoria de col·legis salesians de la *Inspectoría María Auxiliadora estan participant en convivències tutorials. Un parc natural, una casa de colònies, la platja, un alberg en la muntanya o la mateixa casa salesiana, són els llocs escollits per a aquestes convivències d’inici de curs en les quals participen alumnes i professors.

Entre els objectius principals d’aquestes jornades es troba fomentar el companyerisme entre els alumnes, i els alumnes i els seus professors, crear nous vincles, especialment amb aquells xics i xiques recentment incorporats a l’escola.

Un altre objectiu d’aquestes jornades és fomentar el coneixement personal entre els alumnes, gràcies un moment de reflexió personal i d’oració. En el cas de Salesianos Elx, “els joves acompanyats pels seus professors, escullen un signe que els identifica com a curs, amb el compromís de treballar junts i amb responsabilitat, interessar-se els uns pels altres, pensar en els altres i saber respectar-se, estudiar des del primer moment i aprendre a estar en la vida perquè volem fer entre tots un món millor” afirma Antonio Zaragoza, director de la Presència Salesiana.

Al llarg del dia de convivència, els seus professors els han proposat temes que analitzaran i sobre els quals reflexionaran durant el curs en les tutories per classes. També, són moltes les classes que aprofiten aquest moment de convivència per a triar als delegats de classe i tractar altres temes de cara al bon funcionament de la classe.

També et pot interessar …