22 septiembre 2014

‘Territorios solidarios’ és una iniciativa de BBVA que arriba a la seua tercera edició. Els empleats en actiu, jubilats i prejubilats de BBVA a Espanya tenen l’oportunitat de proposar i votar els projectes d’entitats sense ànim de lucre d’àmbit nacional que vulguen impulsar.

Com a novetat, en aquesta tercera edició s’ha creat la categoria “voluntariat”, en la qual el padrí ha de ser voluntari de l’entitat que propose i el projecte ha de comportar voluntariat. Les entitats també poden participar en la categoria general, en els quals han de proposar projectes que responguen als reptes socials amb major incidència a Espanya.

En aquesta categoria general, la “Fundación Ángel Tomás” participa proposant els següents projectes: el Campament Urbà a Elx, el Projecte de Suport Educatiu Don Bosco a Alcoi i el Centre d’acolliment de menors Casa Don Bosco a Borriana.

Des de la Fundació animen al fet que els empleats o empleats jubilats voten pels seus projectes ja que acaba de començar la fase de votació que finalitza el 3 d’octubre.

El Campament Urbà d’Elx s’està desenvolupant en la presència salesiana d’Elx des d’agost de 2007, amb l’objectiu de donar resposta a la inquietud i preocupació per oferir a xiquets i joves en risc o situació d’exclusió social, una alternativa educativa al temps lliure en el mes d’agost.

El Projecte de Suport Educatiu d’Alcoi que començà en setembre de 2013, pretén realitzar una tasca preventiva dirigida a xiquets i adolescents en situació de risc, que facilite processos orientadors, la plena inserció social dels seus destinataris, mitjançant serveis de suport socioeducatiu i familiar, d’oci i temps lliure, i de suport escolar. Les accions es realitzen durant les vesprades de dilluns a divendres oferint activitats de suport escolar i ludoteca.

La Casa Don Bosco de Borriana que porta en funcionament des de setembre de 2011, és un establiment de caràcter obert destinat a acollir, atendre i educar amb caràcter temporal als menors d’edat que necessiten una atenció especialitzada per trobar-se en situació de desprotecció.
 

També et pot interessar …