19 septiembre 2014

"Aportar itineraris formatius allà on són els joves, submergint-se fins el més profund en ocasió de trobades i d’intercanvis", seguint aquest desafiament, l’Associació nacional Círculos Juveniles Socioculturales (CNOS / CIOFS) ha participat en l’última edició de la "Mostra" de Venècia, per donar una volta decisiva a la formació juvenil. 

El taller celebrat el passat 6 de setembre, coordinat  pels responsables de la Secció Regional de les Marques, ha permès que els 18 joves participants, entre els quals es trobava un Salesià, compartissin la vida de cada dia. 

D’aquesta manera ha estat possible donar vida a Venècia, a l’interior de la "Mostra" del Cinema, a un veritable i autèntic camp de formació sobre el cinema com a llenguatge, vehicle important d’idees i punts de vista sobre la contemporaneïtat. 

L’aposta, típicament salesiana, era precisament la de confrontar sense por, com a cristians, catòlics i salesians, amb una pluralitat veritablement calidoscòpica de visions de l’home i del món. 

El taller, a més, treballava en paral · lel per identificar el film al qual atorgar la "Llanterna Màgica", premi col · lateral reconegut per la Mostra Internazionale. 

El Jurat del CGS, ha assenyalat aquest any la pel · lícula “Le dernier coup de Marteau”, (L’últim cop de martell), d’Alix Delaporte, en qualitat d’obra més propera, per la temàtica i el llenguatge, al món juvenil contemporani, afegint la següent motivació: "Per la capacitat d’explicar el recorregut de creixement i maduració del jove protagonista en un context de contactes familiars que, tot i ser afeblits per les dificultats, resulten oberts a l’esperança. (…) Es distingeix per una narració discreta i significativa i per l’agilitat en la manera de tractar temàtiques fortes amb equilibri sense incórrer en l’emoció fàcil ", tal com es llegeix en la motivació. 

Des de sempre, la participació al Festival de Venècia per als membres de l’Associació CGS es configura com a punt d’arribada d’un camí de formació local, regional i nacional. El taller venecià ha representat també l’actuació de la sinergia formativa que el CGS des de fa anys ha activat, amb itineraris i atenció ben calibrats sobre l’edat, al Festival de Giffoni.
 
 

També et pot interessar …