19 septiembre 2014

El president del Col·lectiu d’Iniciatives Juvenils contra l’Atur (CIJCA) i titular de Salesians Sant Jordi-PES Lleida, Joan Valls i Ferrer, ha fet lliurament del 8è Premi CIJCA Memorial Antoni Mateu a l’empresa Arilfrut, en el decurs de la inauguració del curs 2014-15, que es va celebrar ahir i al qual han assistit el bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris; el paer en cap, Àngel Ros, entre d’altres autoritats.
 
El guardó ha estat recollit per Arcadi Jove, un dels fundadors d’aquesta empresa que s’ha destacat per col·laborar en diferents programes de reinserció laboral, incorporant com a treballadors a persones en risc d’exclusió i aturats de llarga durada.
 
Parlaments
 
Durant l’acte, el bisbe Joan va agrair la tasca de la comunitat salesiana per les iniciatives que, tant en aspecte preventiu com creatiu, estaven deixant empremta en els serveis que desenvolupaven a la ciutat. Mons. Piris va destacar el fet que els salesians hagin estat impulsors de la Xarxa d’Entitats d’Acció Caritativa i Social del Bisbat, un treball comú que permetia una complementarietat per poder donar resposta a les necessitats socials, que individualment seria impossible.
 
L’alcalde de Lleida va destacar la tasca que desenvolupa el CIJCA. “Vosaltres també formeu part del sistema educatiu que reclama la nostra societat. Un sistema educatiu que no contemplen les Administracions competents, però que acaben essent un pilar fonamental en la cohesió social de la nostra ciutat”, va dir Ros, el qual va cloure l’acte  manifestant que “vosaltres sou cohesió social amb majúscules”.
 
També es va fer present el delegat de la zona nord dels Salesians, en Joan Lluís Playà, qui va explicar que El jovent requereix respostes agosarades i innovadores. És per això que els Salesians hem volgut seguir donant resposta, a Lleida, a les necessitats d’aquests joves, especialment els més necessitats, els que es troben en una major situació de vulnerabilitat, renovant i incrementat el nostre compromís amb la ciutat.” 
 
Inici de curs
 
La inauguració del curs va iniciar-se amb la intervenció del president del CIJCA i titular de Salesians Sant Jordi-PES Lleida, Joan Valls, el qual va centrar la intervenció en la tasca que desenvolupa des de fa anys la congregació a Lleida, que havia integrat els diferents serveis d’ajut als joves a la ciutat per optimitzar-los en un moment de crisi i manca de recursos.
 
La directora de Salesians Sant  Jordi-PES LLeida, Pilar Lance, va ser l’encarregada d’explicar el pla d’estudis i els diferents programes de treball del curs, així com el nou projecte de col·laboració amb el Col·legi Claver.
 
També van assistir a l’acte el vicepresident de la Diputació, Miquel Padilla; el director territorial d’Economia i Ocupació, Octavi Miarnau; la cap d’Atenció a la Infància de la Generalitat a Lleida, Dolors Camí, a més de diferents regidors de la Paeria.
 

També et pot interessar …