15 septiembre 2014

 

El salesià Ivo Coelho, Conseller General per a la Formació, va visitar Equador, el 10 i 11 de setembre per a conèixer els processos formatius de la Inspectoria Salesiana “Sagrat Cor de Jesús”. L’Oficina Salesiana de Comunicació en una entrevista realitzada per al Butlletí Salesià d’Equador va poder conèixer el treball, la realitat, i els desafiaments de l’àmbit formatiu salesià.

Q: Què implica ser Conseller General per a la Formació?
IC: Com a Conseller tinc diverses funcions: he de conèixer la realitat de la formació en totes les parts del món on existisca presència salesiana; treballar pels objectius generals i polítiques d’acció per a la formació; realitzar el seguiment de l’aplicació i implementació d’aquests objectius; dialogar amb les persones que estan involucrades amb els processos formatius, pensar i reflexionar sobre les solucions als seus problemes relacionats amb l’educació, la fidelitat, la identitat, etc.

Q: Quins són els desafiaments que ha detectat en l’àmbit formatiu per als salesians?
IC: Inicialment, cal recalcar que ja no existeixen tantes vocacions com abans. També es dóna el fenomen que els joves decideixen ser part de la nostra Congregació però no romanen amb nosaltres. Per açò, cal formar salesians fidels, contents, entusiastes, que s’identifiquen amb la missió i amb els joves. En resum, els desafiaments són: captar més vocacions per a aconseguir la seua permanència i fidelitat. A més, és necessari veure la formació des d’un altre punt de vista, ja que s’aconsegueix més brindant un acompanyament constant als joves perquè afermen la seua vocació, perquè estimen la vocació, es lliuren amb tot el cor, i així coneguen i parlen de la dimensió humana que té la nostra Congregació.

Ivo Coelho va ser elegit nou Conseller General per a la Formació el 27 de març de 2014 en el Capítol General XVII. Fins a aqueix moment, ell era director de l’Estudiantat Teològic Salesià de Ratisbona a Jerusalem.

També et pot interessar …