14 septiembre 2014

L’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora (FMA) celebrarà del 22 de setembre al 25 de novembre a Roma el Capítol General XXIII, que tindrà per lema “Ser avui amb els joves casa que evangelitza”. S’espera la participació de 196 salesianes que representen tota la Congregació.

16 germanes del Consell General, 77 inspectores, 5 superiores de Visitaduria, 92 delegades i 4 convidades. En total, 196 FMA participaran en aquesta assemblea, que és la de major importància que celebra una congregació religiosa. Hi predomina la presència d’europees, 76 en total, i d’americanes, 73, encara que hi haurà representació de tots els continents. 113 debuten en un Capítol General i, com a curiositat, sor Aurèlia Rossi sumarà la seua setena participació.

Encara que el CG23 arrancarà el dia 22 de setembre a Roma, les capitulars estaven citades per al dia 7 d’aquest mes. Per açò, les comunitats de la Casa General i del Sagrat Cor han preparat l’acolliment durant aquests últims dies, mentre arribaven les participants.

Dilluns passat, 8 de setembre, va haver-hi una jornada de coneixement mutu després de les quals van partir cap a Mornese, terra d’origen de Santa Maria Mazzarello, cofundadora, juntament amb Don Bosco, de les Salesianes. A Mornese estan vivint fins al 17 de setembre l’experiència d’uns exercicis espirituals, animats per Monsenyor Thomas Menamparampil, arquebisbe salesià emèrit de Guwahati, Índia.

‘Ser avui amb els joves casa que evangelitza’

A més de la preparació del pròxim sexenni per a l’Institut de les FMA, un dels moments més importants del CG23 serà l’elecció de la Superiora General i de les Conselleres Generals. La Mare Yvonne Reungoat finalitza ara el seu primer mandat, per la qual cosa encara pot ser reelegida.

Precisament, la Superiora General de les FMA ha reflexionat en una entrevista sobre el lema del Capítol General, “Ser avui amb els joves casa que evangelitza”. “Existeix, comenta Mare Yvonne, una gran necessitat de sentir-se com a casa, és a dir, tenir referència emocional, social, pertinença i valors segurs i compartits”. I afig: “Junts, tenim la tendència cap a una meta de la bellesa i plenitud en Jesús, el vertader significat de la vida”.

Tota la informació sobre aquest Capítol General pot seguir-se en la pàgina web de l’Institut: www.cgfmanet.org Ací s’arrepleguen estadístiques, entrevistes a les capitulars, reflexions sobre els temes que s’aniran tractant i les notícies sobre la marxa del XXIII Capítol General de les Filles de Maria Auxiliadora.

També et pot interessar …