11 septiembre 2014

La secretària autonòmica de Serveis Socials i Solidaritat, Lucía Cerón, va visitar dilluns 8 de setembre a València el pis d’emancipació per a joves ex tutelats del Sistema de Protecció de Menors, dins del programa que la Generalitat ha engegat "per a recolzar i preparar per a la vida independent i la integració laboral de joves ex tutelats que han aconseguit la majoria edat, i que han estat subjectes al Sistema de Protecció de Menors de la Comunitat Valenciana".

Lucía Cerón, acompanyada per la directora general de Serveis Socials i Menor, Rosa Aragonés, ha visitat el pis que la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás gestiona a València, i en el qual cinc joves desenvolupen competències per a la seua futura emancipació. Per part de la Fundació hi van estar presents Segundo García com a coordinador del recurs i Rosana Palomares com a educadora a més dels xics.

En un ambient molt familiar i distés, els joves van explicar com és la vida diària en aquest projecte, com s’organitzen, quins estudis o treballs realitzen i altres propostes d’oci i temps lliure. El coordinador i l’educadora van explicar que tota l’acció educativa s’organitza entorn del PAI (Projecte d’Autonomia Individualitzat) que té com a protagonista al propi jove, tant en la seua elaboració com a seguiment i avaluació, supervisat pel personal educatiu. Per a açò la tutoria individualitzada, l’assemblea setmanal de grup, la celebració de la "nit del te" com a espai de trobada i convivència són eines educatives bàsiques. És fonamental en aquest projecte, com en qualsevol altre projecte salesià, la creació d’un ambient de família en el qual cada jove se senta acollit incondicionalment, on les relacions siguen cordials i de confiança, on es desenvolupen i potencien les pròpies capacitats.

El pis d’emancipació Magone dels Salesians a València és un habitatge educatiu per a acompanyar el procés d’emancipació dels joves que finalitzen mesures de protecció en centres d’acolliment, en complir la majoria d’edat. La finalitat d’aquests pisos és acompanyar als joves en el seu projecte d’emancipació garantint un acompanyament educatiu que ho faça possible. Per a açò se’ls ofereixen tant recursos materials bàsics (habitatge i manutenció), com a acompanyament educatiu per a augmentar l’autonomia personal i afavorir un adequat desenvolupament social.

Aquesta iniciativa de la Conselleria de Benestar Social, segons ha explicat Lucía Cerón, "es concreta en una nova línia de subvenció engegada enguany per a recolzar a les entitats sense ànim de lucre que desenvolupen programes que afavorisquen l’emancipació i autonomia personal de joves ex tutelats del Sistema de Protecció de Menors".

També et pot interessar …