11 septiembre 2014

 

El Rector Major, don Ángel Fernández Artime, es va reunir el 9 de setembre, amb el grup de missioners salesians que forma part de la 145° Expedició Missionera, els qui rebran l’enviament el 28 de setembre en la Basílica de Maria Auxiliadora de Torí. Va ser un moment molt proper i fratern per als dotze missioners reunits en la Casa Generalícia, acompanyats pel conseller per a les Missions, Guillermo Basañes, i per Joseph Anikuzhikattil i Alfred Meravella, tots dos del Dicasteri per a les Missions.

El Rector Major va ressaltar la importància que tenen les missions en la Congregació i com “nostra referència sempre serà l’Evangeli, les Constitucions i Reglaments (…) hem de tenir la mirada sempre posada en els orígens, en Don Bosco, en els primers salesians, en els primers Rectors Majors i en els Primers Missioners, ja que sempre, des dels seus inicis hem sigut una Congregació Missionera”.

Va ressaltar a més, “vosaltres sou un grup de salesians que ha sentit una trucada especial a anar a la trobada dels altres, açò toca les arrels salesianes; i creiem que en els pròxims anys el Senyor seguirà cridant a molts altres germans a la missió ‘ad gentes’”.

D’altra banda, va emfatitzar un element central sobre el com entendre el rol que compliran en la Missió: “No sou enviats a les diferents inspectories sol per a donar una mica d’aire, de força i de suport; no aneu amb la intenció de resoldre un problema d’una inspectoria, sinó que sou enviats per a l’anunci de l’Evangeli entre els joves, i entre els més necessitats; i quan arriba un germà a una comunitat arriba per a enriquir amb el seu coneixement, la seua cultura i la seua vocació”.

Els va recordar alguns de les cures que han de tenir en els seus llocs de destinació, “cuideu la vostra vida, la vostra persona, la vostra vocació i la vostra ment; no és solament una experiència per a vosaltres, és una forma de viure la vostra vocació salesiana”.

Finalment va haver-hi temps per a un intercanvi de preguntes, en el qual van parlar sobre els temors dels joves missioners i sobre els aspectes centrals del Capítol General 27. El Rector Major sobre aquest tema, es va centrar en tres idees fonamentals: La necessitat d’una experiència de fe profunda, la qual els ajudarà a portar avant aquesta experiència de la seua vocació missionera. La capacitat de fer i crear comunitat allí on arriben, per a fer-la irresistible. La passió apostòlica que els impulsa a anar a l’encontre dels més pobres, que es tradueix en generositat i disponibilitat.

Enfront d’aquest últim punt va reiterar: “Avui dir ‘Salesians’ significa estar enmig dels més pobres i necessitats de la societat; no ha de ser solament un eslògan, sinó que ha de ser una realitat (…) Ha de ser la passió missionera que cada salesià té per a anar a la trobada dels joves; per tant necessitem una Congregació més propera a ells, a la gent, a la societat; açò serà garantia de continuïtat del carisma i de la missió”.

També et pot interessar …