10 septiembre 2014

El cap de setmana, 6 i 7 de setembre, al voltant de trenta persones pertanyents a les inspectories dels salesians i salesianes d’Espanya es van reunir a El Plantío (Majadahonda-Madrid), amb la finalitat d’estructurar els grups de redacció dels materials del nou Itinerari d’educació en la fe (IEF); publicat aquest mateix any pel Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil.

Va ser la primera vegada que els equips de redacció es van reunir, per açò va ser necessari presentar el Llibre guia de l’animador i, amb ell, exposar la necessitat d’un IEF, les opcions fonamentals que s’han pres, les novetats aportades i els accents proposats, la seua articulació, etc.; Koldo Gutiérrez i Jesús Rojano, després de l’Eucaristia, van realitzar aquesta tasca dissabte al matí, complementant la seua explicació amb una lectura personal del text.

A la vesprada, José Joaquín Gómez Palacios va motivar i va orientar l’elaboració dels materials. És el “on tots ens esperen”, com ell mateix va dir; el que va a arribar a l’animador concret que haurà d’aplicar i proposar l’IEF. En la resta de la vesprada del dissabte i el matí del diumenge, Santiago García Mourelo va presentar les tasques, funcions i formes de treball que portaran els equips de redacció.

Les sensacions, després d’un cap de setmana amb molts contrastos i informació, van ser molt bones: Il·lusió, compromís, opció, responsabilitat, van ser els denominadors comuns entre els participants per a afrontar la tasca que l’Espanya salesiana hi té entre mans: proposar camins que porten als joves a ser cristians compromesos en l’Església i el món.

Per part de la Inspectoria Maria Auxiliadora, han format part de l’equip de redacció: Francisco José Pérez Camacho, Rafa Altamirano, Paco Rosado, Javi Prados, Fernando Serrano, Elena Ojeda, Paco Pérez Ropero, Raquel Hobab Jurado, Yolanda Martos, Marco Vazquez, Merche Aiza, David Martínez, Maje Yagües, Jota Jota, Lourdes González, Pep Alamán i Manuel Olid. 
 

També et pot interessar …