8 septiembre 2014

 
 
L’episcopat uruguaià demanarà al Papa Francesc la canonització del sacerdot salesià Rubén Isidro Alonso, conegut com el pare Cacho, que va viure una opció radical pels pobres, ha informat l’arquebisbe de Montevideo, Daniel Sturla. 

En roda de premsa a Montevideo, el prelat ha dit que l’arxidiòcesi de Montevideo, en un consell integrat per 25 preveres, ha decidit iniciar els passos perquè el pare Cacho sigui declarat sant per l’Església catòlica. 

Ha recordat que la canonització d’una persona per part del Summe Pontífex implica que proclama que ha practicat heroicament les virtuts i se’l proposa com a model i intercessor davant Déu, per la qual cosa pot ser venerat en tots els altars del món. 

Pel que fa al procés del pare Cacho, Sturla ha explicat que s’haurà de presentar al Papa un informe sobre la vida i les virtuts del sacerdot, qui va viure durant anys en un ranxo de llauna en un assentament. 

Alonso era sacerdot salesià, però en els últims anys de la seva vida va passar al clergat diocesà de Montevideo per assumir, amb el suport del llavors arquebisbe Carlos Partelli, una opció radical pels pobres, ha assenyalat Sturla. 

"Aquesta opció el va portar a viure durant anys en un ranxo de llauna a Aparicio Saravia i Timbúes, mentre s’anava construint per ajuda mútua un barri de ‘casetes blanques’ que van reemplaçar molts dels “ranchitos” semblants al que per elecció va ocupar el pare Cacho" , ha sentenciat Sturla. 
 

També et pot interessar …