4 septiembre 2014

Del 24 d’agost al 1 de setembre al voltant de 40 joves, voluntaris i treballadors de l’àmbit de la joventut d’ 11 països de la Unió Europea (Àustria, Bèlgica, Alemanya, Eslovènia, Espanya, Holanda, Itàlia, Polònia, Regne Unit, República Txeca i Eslovàquia), es van reunir al Col•legi Salesià de Nuestraseñora de la Piedad del Campello (Alacant) per millorar les seves competències com a líders de projectes d’emprenedoria social juvenil.

La iniciativa ‘YouthHatch!’ és un projecte formatiu concebut com una "incubadora de projectes socials" que ha permès que joves animadors juvenils de tot Europa donin forma a les seves idees al llarg d’una setmana de formació, en què han tingut l’oportunitat d’aprendre, en un context intercultural, conceptes relacionats amb l’emprenedoria i la innovació social o el disseny de projectes. Després d’aquesta fase formativa, els participants posaran en pràctica en el seu entorn local la metodologia de treball apresa, i realitzaran accions per visibilitzar i multiplicar els resultats, permetent que d’altres joves puguin convertir les seves idees en projectes socials.

La iniciativa YouthHatch! ha estat organitzada per la Don Bosco Youth Net i la Confederació de Centres juvenils Don Bosco d’Espanya i ha comptat amb el suport financer de la Unió Europea a través del programaErasmus +.

El programa formatiu ha estat liderat per un equip multicultural seleccionat de la borsa de formadors de la Don Bosco Youth Net.

El programa d’activitats ha contemplat diverses accions formatives, de treball en equip i també de caràcter lúdic, cultural i intercultural. Les primeres sessions van estar dedicades a la definició de l’emprenedoria social i les competències clau de la persona emprenedora social. El programa formatiu va atorgar un protagonisme especial al desenvolupament de competències lingüístiques, de manera que els participants van poder aprendre termes especialitzats en l’argot del desenvolupament de projectes. D’altra banda, es van abordar aspectes de gran importància per l’emprenedoria social com la gestió pressupostària, el finançament o el màrqueting.
 

També et pot interessar …