3 septiembre 2014

El 2 i 3 de setembre Martí-Codolar acull les jornades de formació d’inici de curs dels educadors de les 8 PES de Salesians Sant Jordi que treballen per millorar les condicions de vida dels infants i joves amb més dificultats.
 
L’obertura de les jornades ha anat a càrrec de Pep Alamán, Delegat de Pastoral Juvenil i Paco Estellés, Coordinador de les PES, ambdós a la zona nord.
 
Estellés, Coordinador de les PES a la zona nord, explica que “un cop més – estem a la 15à edició – les plataformes d’educació social comencem el curs amb un moment de formació i de preparació del curs,. Aquestes any en particular les jornades tenen com a objectiu explicar la nova realitat inspectorial, no només a nivell estructural, sinó amb el repte de veure com aquest canvi repercuteix en l’atenció directe amb els infants, pares i famílies amb les que treballem. Per a nosaltres, ells són el més important, i aquesta formació ens ajudarà a tenir més recursos i millorar la forma de fer i de ser davant d’aquestes persones”
 
Els cursos que s’imparteixen durant les jornades són els següents: Abordatge de psicopaties des de l’àmbit educatiu; Comunicació estratègica com a instrument de canvi; el procés de captació de recursos; Eines i estratègies per a l’aprenentatge; Acompanyament personal; Generació de l’ocupació a les PES; Acollida de nous educadors.
 
Els educadors de les PES també han pogut conèixer en persona a Joan Lluís Playà, nou delegat de la zona nord de la Inspectoria Maria Auxiliadora. Playà ha destacat davant l’auditori “la importància d’enfortir el carisma salesià també dins del laïcat”, emfatitzant la gran força que té i manifestant que és una de les claus per poder tirar endavant el projecte de Don Bosco d’estar al costat dels joves més desfavorits.
 
Recordant unes paraules de Don Bosco “tot educador és bo que pensi, però més que voler transformar als altres s’ocupi de transformar-se a ell mateix”, Playà ha reflexionat sobre la importància de la qualitat humana de l’educador, que és essencial perquè l’infant i jove capti aquesta puresa d’esperit.

També et pot interessar …