2 septiembre 2014

 

‘Jóvenes y Desarrollo’ , en col·laboració amb BBVA, ha engegat un pla de finançament massiu (crowfunding) per a la recaptació de fons que aniran destinats a millorar les condicions de nutrició de 135 xiquets dels barris més deprimits de Port-au-Prince, a Haití.

El projecte pretén contribuir a la millora de les condicions nutricionals de 135 xiquets i xiquetes d’edats compreses entre 3 i 9 anys, procedents de les dues barriades més grans de barraques de Port-au-Prince (La Saline i Cité Soleil), que freqüenten l’Obra de Escoletes del Pare Bohnen (OPEPB), una xarxa de 50 escoles que la comunitat salesiana a Haití gestiona des del 1954 per a oferir una educació als xiquets i xiquetes en situació de major vulnerabilitat.

El violent terratrèmol que al gener del 2010 va destruir el país causant la mort de 300.000 persones, va afectar durament als dos barris on es va a executar el projecte.
La majoria de les famílies, ja de per si pobres, van perdre totes les seues pertinences i els seus mitjans de subsistència. Per a aquestes persones, açò va significar també la perduda de la capacitat d’alimentar als seus fills i d’enviar-los a l’escola.

La majoria d’aquests menors són víctimes de desnutrició aguda: aquestes famílies sense ocupació i sense recursos no poden garantir-los a voltes ni un menjar diari. Molts d’ells i elles pateixen els problemes de salut relacionats amb la condició de desnutrició.

El projecte es basa en la idea de què per a estudiar i aprendre, els xiquets necessiten abans satisfer les seues necessitats bàsiques d’alimentació. Per açò, des del projecte se’ls brindarà suport nutricional proporcionant-los tots els dies un desdejuni i un esmorzar calent. Per a la major part d’ells menjar a l’escola és l’única forma d’assegurar-se un menjar diari.

També et pot interessar …