28 agosto 2014

 

Els més de nou mesos de dur treball dels missioners salesians a Filipines estan veient els primers resultats. El tifó Haiyán va deixar al país arrasat, però avui el país comença a veure com els enderrocs donen pas a noves llars i instal·lacions.

“Els filipins senten que hi ha persones als quals els preocupa la seua situació i veuen com el món global en el qual vivim es converteix a poc a poc en un poble, una llar per a tots aquells que comparteixen valors, com la humanitat i la solidaritat”, explica el missioner salesià George Militant, responsable de Filipines Sud.

Després dels primers mesos on l’assistència humanitària era la prioritat, la reconstrucció de cases i d’instal·lacions ha anat tenint més protagonismes. Així, els missioners salesians van engegar el projecte ‘Adopta i Reconstrueix una Comunitat’ (*ARC) en l’àrea de Canahug. Avui, ja s’han construït més de 50 cases i altres 50 estan en marxa. A més, s’han construït uns 50 refugis per a utilitzar-los en cas d’emergència.

“Els beneficiaris estan molt agraïts per la reconstrucció de les seues llars, que ajuda a pal·liar el dolor per la pèrdua dels seus sers estimats, les seues propietats i, en molts casos, la seua vida”, expliquen els missioners salesians. A més, la comunitat s’ha implicat en la reconstrucció dels seus pobles i han ajudat en la neteja, en el transport del material i en l’excavació dels refugis.

“A Filipines, encara queda molt per fer”, afigen els missioners. A més de construir edificis, llars i instal·lacions, cal començar a treballar en la “reconstrucció de les vides” i obrir oportunitats de treball per als milers de joves que van veure interrompudes les seues vides. Per açò, els missioners salesians treballen en projectes educatius i de formació professional que òbriguen les portes al futur.

També et pot interessar …