25 agosto 2014

Des del passat mes de juny, la península ibèrica salesiana ha quedat dividida en només dues províncies: la de Maria Auxiliadora, amb seu a Sevilla, que comprèn les obres salesianes d’Andorra, les Illes, Catalunya, Aragó, València, Múrcia, Andalusia, Extremadura i Canàries; i la de Santiago el Mayor, amb seu a Madrid, amb la resta. Cristóbal López, fins ara inspector a Bolívia, és provincial de la Inspectoria Salesiana de Maria Auxiliadora.

«Volem que la unificació sigui una ocasió per a un rellançament del carisma salesià i de la missió en favor dels joves», afirma.
 
Periodista: Què comporta aquest càrrec?
Cristóbal López: Una gran responsabilitat, ja que es tracta d’animar i governar 53 comunitats religioses, amb més de 80 obres educatives i pastorals, i un total de 470 salesians religiosos, a més de l’àmplia família salesiana.
 
P: I què suposa?
CL: Deixar-se portar per Déu allà on Ell em vol i em crida. El retorn a casa després de trenta anys m’està suposant moltes emocions, així com un redescobriment d’un món pràcticament nou per a mi. Però he d’aclarir també que casa meva, per a mi, és el món, i la meva família, la humanitat; i que m’he sentit a casa tant al Paraguai com al Marroc o a Bolívia, on he estat aquests trenta anys.
 
P: Gaudeix de bona salut, el món salesià?
CL: El món salesià comprèn presències a 132 països, molt diversos entre si. La salut general de la Congregació és bona, malgrat la crisi postconciliar que totes les congregacions han passat, sobretot en el món occidental. A l’Àfrica i l’Àsia, la Congregació està en franca i forta expansió.

També et pot interessar …