17 agosto 2014

El dia va començar en la població de Castelnuovo, i molts fidels que van acompanyar l’estàtua de la Madonna della Cintura a la plaça del Colle Don Bosco, seu dels festejos. En l’alternança de números de màgia, acròbates, abanderats, en la successió de les actuacions de la banda i el grup històric, es va crear l’ambient perfecte per a donar cabuda a la gran quantitat de pelegrins reunits per a la festa.

Les autoritats religioses i civils es van dirigir al Rector Major assenyalant la importància de la figura de Don Bosco tant en la societat actual com en l’experiència de vida personal.

Don Ángel va destacar com l’any que comença a viure tota la Família Salesiana serà un vertader jubileu, també per a totes aquelles persones que s’inspiren en el testimoniatge del Sant de Castelnuovo; solament d’aquesta manera serà possible trobar aquella renovació necessària, apta per a inspirar accions i obres veritablement fecundes en l’esperança i en la pau.

Al marge de les celebracions, els periodistes hi van poder preguntar directament al desè successor de Don Bosco. Els temes tractats van ser molt variats i van tocar l’actualitat i els interrogants de l’home contemporani. Així Don Ángel va tenir l’oportunitat de reafirmar amb convenciment que allí on es viuen situacions d’indigència i sofriment els salesians romanen i no fugen, i que el món de la comunicació és un univers que tindrà sempre tota l’atenció per part dels fills de Don Bosco, perquè els periodistes participen en la contínua i necessària narració del bé.

El moment més significatiu va ser la concelebració eucarística en la basílica del Colle Don Bosco plena de fidels i de joves. Sacerdots salesians de tota Itàlia es van situar al voltant del Rector Major, qui en la seua homilia va reiterar: “Un Don Bosco forjat d’aquesta manera és aquell que com a pare i mestre de la joventut és un signe de la Providència. Déu, inspirant tot bon propòsit, mai permet que en la seua pròpia Església manquen homes i dones que actualitzen l’Evangeli i el Misteri de l’Encarnació, ahir, avui i demà, en un camí que passe de l’admiració a la imitació”.

Al final d’una intensa jornada que va celebrar el 199 aniversari de Sant Joan Bosco, l’alcalde de Castelnuovo, Giorgio Musso, va atorgar la ciutadania honorària al Rector Major.
 

 

També et pot interessar …