16 agosto 2014

Ha sigut una al·locució en la qual el Rector Major ha recordat que la Família Salesiana està cridada a estar entre els joves, i entre ells els més pobres, i on també va agrair als homes i dones que en aquest projecte carismàtic iniciat per Don Bosco, han donat de manera heroica la seua vida.

Don Ángel va recordar en l’inici de l’Any Bicentenari, que el Carisma Salesià és un regal a tota l’Església en favor dels joves. A més va comentar: “Avui ens trobem com a família de Don Bosco, família religiosa salesiana, acompanyats per moltes autoritats civils i eclesiàstiques, amics de Don Bosco i joves, en els mateixos pujols que ho van veure nàixer, per a proclamar l’inici de la celebració d’aquest Bicentenari del seu naixement que tindrà com a punt d’arribada, després de tres anys de preparació i un de celebració, el pròxim 16 d’agost de 2015, quan es compliran els 200 anys de la seua presència en l’Església i en el món, per a bé dels joves”.

Amb un profund sentiment de gratitud al Senyor per Don Bosco i pel moviment espiritual que ell va aconseguir crear, el Rector Major va recordar a tots i cadascun dels grups que s’inspiren en el Sant dels joves, i va afegir: “Creiem que aquest Bicentenari serà una oportunitat per a una vertadera renovació espiritual i pastoral en la nostra Família, una ocasió per a fer més viu el carisma i fer tan actual a Don Bosco com sempre ho va anar per als joves”. I va prosseguir: “Creiem que serà una oportunitat per a viure amb renovada convicció i força la missió encomanada, sempre pel bé dels xiquets i xiquetes, adolescents i joves de tot el món, especialment els qui més ens necessiten, els més pobres i fràgils”.

I va concloure afirmant: “El Bicentenari serà un temps en el qual aportar el que humilment forma part de la nostra essència carismàtica: la nostra obstinació per llegir les realitats socials, especialment juvenils, que avui ens toquen”. A més va afegir que enfront dels joves és necessari mantenir “la nostra fe i plena confiança en ells, en elles, en cada jove, en les seues possibilitats i capacitats; la nostra certesa en la bondat del seu cor, siga com haja sigut la seua història, en l’oportunitat que tenen de ser amos i protagonistes de les seues vides, tenint-nos al seu costat si ho accepten, per a desenvolupar al màxim els seus talents, la seua vocació plenament humana i cristiana”.
És possible trobar el discurs complet en sdb.org.
 

 

També et pot interessar …