25 julio 2014

En aquesta entrevista deixa un missatge als joves i als salesians presents en aquesta xarxa social. No serà l’únic, ja que seguirà compartint a Facebook el seu pensament de "Bon dia", per "estar a l’espai on es troben la majoria dels joves”.

Des de quan està a Facebook?

Em vaig unir a Facebook  l’1 de juny de 2010, uns mesos després d’iniciar el meu servei com a inspector a l’Argentina Sud. Després de 6 mesos a la nova Inspectoria vaig iniciar aquesta manera de comunicar-me com un usuari personal.

Per què crear una pàgina de Facebook?

M’he animat a crear aquesta pàgina de perquè observant en el temps, m’ha semblat que podria ser no només interessant sinó important, tenir un mitjà i un espai per fer-me present entre els germans salesians, la família salesiana, els  joves,  i els amics i les amigues.

Ho veig com una oportunitat per comunicar amb sobrietat, de manera breu però amb contingut. No m’agrada el Facebook com una exposició de la vida, del que es fa i es menja i amb qui es diverteixen les persones … Aquesta forma d’utilitzar-lo, que la comprenc, no és del meu grat. Però sí que és veritat que permet una comunicació directa, ràpida, i molt viva.

He pensat que, a més de notícies pròpies,  com a Congregació, Família Salesiana i Joves, sí que es podria fer arribar una salutació diària si fos possible, a mode de “Bon dia” als joves i a la nostra Família.

També em vaig adonar  que el perfil de Facebook que tenia anteriorment era una plataforma on apareixien penjades tantes coses i tan diverses que no era fàcil comunicar una cosa una mica més profunda o amb contingut.

Com veu les xarxes socials?

Abans apuntava algunes respostes. Veig les xarxes socials com una excel·lent oportunitat per a moltes coses bones, per a una comunicació rica, per crear de veritat sinergies.

Però no és perfecte. Té els seus riscos: Cal estar molt atents a la dependència que pot crear en les persones, a que no sigui una exposició inadequada de la vida, molt atent a certs riscos existents i que els experts manifesten tantes vegades.

Què recomana als salesians que són presents a la Xarxes Socials?

Em permeto suggerir el que em dic a mi mateix: que Estiguem en AQUESTS PATIS VIRTUALS on crec intuir que Don Bosco també hi seria avui. I també em dic i els dic que fem un ús d’aquestes xarxes -per ser sempre i en totes les maneres- Educadors i Evangelitzadors, Amics i Germans capaços d’aportar alguna cosa, i alguna cosa bona. Els diria que no tinguem por a aquests mitjans, i que tampoc siguem ingenus. Que ens formem per estar on estan MAJORITÀRIAMENT ELS JOVES.

Quin missatge donaria als joves?

Estimats joves, us desitjo tot el bé i us saludo amb tot l’afecte.  Aprofito l’oportunitat que tinc per poder trobar-nos per mitjà de la pàgina oficial de Facebook: Ángel Fernández-Rector Major.

M’alegra poder trobar-me en aquests mateixos espais tan importants per a vosaltres. Confio que serveixi per crear sinergies, compromisos, empreses comunes en diversos llocs del món salesià i d’altres racons.

I com Don Bosco, em permeto transmetre el que sempre ha estat el seu desig: Ens vol feliços aquí i a l’Eternitat.

Un gran abraçada.

Ángel. Rector Major.

 

També et pot interessar …