23 julio 2014

La celebració oficial del bicentenari de Sant Joan Bosco començarà el 16 d’agost de 2014 i finalitzarà el 16 d’agost de 2015. A més de la programació oficial que a continuació es detalla, la Inspectoria organitzarà diferents activitats i esdeveniments que anirem anunciant des de salesianos.edu i a través de les xarxes socials amb el hashtag AmbDonBosco
 
Exposició del Sant Sudari 
En memòria del naixement de Sant Joan Bosco, l’arquebisbe de Torí, monsenyor Cesare Nosiglia, ha anunciat l’Exposició del Sant Sudari a Torí durant 45 dies el 2015, entre la Pasqua i el final del Bicentenari. D’acord amb el prelat, l’elecció del període per a l’exposició es deu a que "el temps de Pasqua fa referència a la mort i resurrecció del Senyor. El sudari, mortalla de mort per als creients, es torna un testimoni que recorda amb gran eficàcia evocativa la victòria del Senyor de la vida ". 
 
En la seva opinió, "aquest aniversari, per Torí i el seu territori, significa molt, ja que aquí estan les arrels de la santedat i l’experiència dels fills de Don Bosco". 
 
Visita del Papa Francesc 
Durant els mesos d’exposició del Sant Sudari, s’espera que el Papa Francesc viatgi a Torí a resar davant el Sant Sudari i aprofiti la visita per homenatjar Sant Joan Bosco. 

Exposició a Milà 
Els salesians participaran també en un altre esdeveniment durant l’any del centenari, l’Expo Milà 2015, gran exposició que compta amb participants de tot el món, i que té com a lema "Alimentar el planeta, energia per a la vida". L’esdeveniment tindrà lloc de  l’1 de maig al 31 d’octubre. 
 
Aquesta serà una oportunitat per promoure temes educatius en què la Congregació hi aposta de valent,  com és l’educació per al desenvolupament, ciutadania global, voluntariat i educació i drets humans. 
 
 
Programació dels esdeveniments a Itàlia 
La programació dels esdeveniments al país on Sant Joan Bosco va néixer és la següent: 
 
– 16 agost 2014: obertura del Bicentenari al Colle Don Bosco 
– 28 setembre 2014: Lliurament dels crucifixos i mandat missioner a Torí. 
– 19-23 novembre 2014: Congrés d’Història Salesiana a Roma. 
– 15-18 gener de 2015: Dies d’Espiritualitat Salesiana a Roma. 
– 19-21 març de 2015: Congrés Internacional Pedagògic UPS a Roma. 
– 21-25 maig 2015: Reunió dels Bisbes Salesians a Torí. 
– 6-9 agost de 2015: Congrés Internacional de Maria Auxiliadora a Torí. 
– 11-16 agost de 2015: MJS Don Bosco de 2015: Torí i Colle Don Bosco. 
– 16 agost 2015: Tancament del Bicentenari al Colle Don Bosco 
 
 

També et pot interessar …