22 julio 2014

Podria dir que el meu viatge a Torí ha estat una experiència molt enriquidora a nivell personal i professional. Desplaçar-nos fins allà per tancar la formació FISa ens ha ajudat a interioritzar d’una manera molt vivencial alguns dels aspectes treballats anteriorment a Poblet i a conèixer de primera mà, els llocs on Don Bosco va iniciar el seu projecte.

Han estat set dies que m’han permès reflexionar sobre la meva tasca com a docent. M’agrada formar part d’aquesta obra. Crec en els seus valors i en el seu projecte. A més, viure uns dies a Valdocco, visitar I Becchi o Chieri, ha estat una càrrega de bones vibracions, que de ben segur m’ajudaran a seguir endavant i afrontar amb més il·lusió el meu dia a dia a l’escola.

En resum, han estat uns dies molt emotius, dels quals, guardo un bon record, així com també dels meus companys i formadors. Després de la meva experiència personal, només em resta animar a tots els mestres, professors, animadors i personal d’administració a participar en la formació FISa de l’any vinent.”  

 Aquí podeu veure l’àlbum de fotografies

</ iframe>

Conèixer els orígens de l’Obra Salesiana

El grup que ha viatjat ha estat de 39 persones (29 participants de la FISa, més familiars i formadors. Es prepara un segon viatge del 20-26 d’agost amb 21 persones més. 

L’estança a Itàlia, ha permès als participants submergir-se en els orígens de la congregació salesiana i conèixer de prop els llocs més significatius de la vida de Don Bosco, on va iniciar la seva obra, com ara Valdocco i altres llocs significatius de Torí, el Colle Don Bosco o la ciutat de Chieri; així com també, l’oportunitat de descobrir diferents persones que el van marcar  profundament, com ara la seva mare, Margarida, Don Calosso, Don Cafasso…

Al llarg dels set dies s’han combinat els moments de reflexió personal i oració, de trobada en grup amb les visites als llocs salesians. No han faltat els moments d’esbarjo i de trobada distesa. Aquesta dinàmica ha estat valorada molt positivament pels participants, i ha fomentat també la consolidació d’uns bons  lligams d’amistat entre els companys del grup.

La FISa s’adreça als educadors, personal d’administració, animadors o catequistes que treballen en l’àmbit salesià i el seu objectiu és aprofundir en alguns dels aspectes que caracteritzen  l’obra salesiana, i especialment en un coneixement més integral del sistema preventiu de Don Bosco.

Els salesians acompanyants i responsables de dinamitzar el curs a Torí han estat en Rafael Gasol, en Domènec Valls i l’Emili Marcos. A més , la formació ha comptat també amb la participació i el testimoni d’altres persones relacionades amb aspectes de la vida de Don Bosco, com ara el salesià Domenico Ricca, que treballa de molts anys a les presons de men
ors de Torí.

El nou Pare Inspector, Cristóbal López,  ha volgut fer arribar aquest missatge als nous “graduats”

 

 "Una salutació cordial i fraterna a tot el grup que peregrina a la terra de Don Bosco. Us desitjo que aquests dies deixin un record inesborrable en cada un de vosaltres. I que la conclusió d’aquesta quarta etapa de la FISA sigui l’ inici d’un major compromís i implicació en el projecte de Don Bosco: la salvació dels joves, especialment els més pobres i abandonats. Don Bosco compta amb cada un de vosaltres per ajudar-lo en el seu projecte i tasca, en el seu objectiu de formar honrats ciutadans i bons cristians. Us desitjo tingueu el goig de ser i sentir-vos salesians amb Don Bosco, l’alegria de poder ajudar els joves a créixer com a persones i com a cristians; us desitjo l’alegria de l’Evangeli fet carn en les vostres vides.”

També et pot interessar …