4 julio 2014

 
La Fundació Proyecto Don Bosco ha atès en els últims mesos a quasi 500 jovens de la zona metropolitana en situació de vulnerabilitat social, als quals ha informacido dels recursos d’inserció sociolaboral existents, oferint a més accions formatives a mig centenar.

Precisament, amb el suport dels ajuntaments de la Laguna i Santa Cruz de Tenerife i de la Fundació La Caixa, una vintena d’ells acaba de concloure amb èxit un curs sobre tasques d’hostaleria, que ha obtingut un 62% d’inserció laboral dels seus alumnes, ja que una desena d’ells ja han aconseguit feina. ?Aquestes dades van ser explicats hui pels responsables d’aquesta fundació lligada al moviment salesià, a la seua seu de Tac, amb presència del seu director territorial a Canàries, Miguel Ángel Rojas, l’edil de Benestar Socialde lla Laguna, Miguel Ángel González, la seua homòloga a Santa Cruz, la regidora Alicia Álvarez, i el representant de La Caixa Jesús Carlos Álvarez, així com el representant de la Família Salesiana Joan Carles Macías.

?El Projecte en Xarxa per a la Integració Don Bosco, que compleix la seua segona edició, va néixer a La Laguna el 2012, amb l’objectiu d’atendre jovens que necessiten suport en presentar dificultats per accedir al mercat laboral, per no tenir formació o altres recursos . A causa dels seus positius resultats, a l’any següent es va estendre a districte sud-oest de Santa Cruz, seguint amb la seua metodologia de treball en xarxa, amb la col · laboració de 28 entitats dels sistemes d’atenció social, educatiu i d’ocupació, alguns dels quals van estar presents en l’esmentat acte.

Aquest matí, van rebre els seus corresponents diplomes als jovens que acaben de concloure el citat curs d’Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar, que ha comptat amb pràctiques no laborals en empreses del sector, les quals han expressat un alt grau de satisfacció amb aquest projecte formatiu. Sobre això, el director a Canàries de la Fundació Projecte Don Bosco, Miquel Àngel Rojas, s’ha mostrat també molt satisfet, indicant que "ha sigut i és un èxit". A més, ha afegit que "la xarxa construïda ha permès donar oportunitats a molts jovens amb diverses dificultats, com són nivell formatiu que no permet aconseguir un lloc de treball, situació econòmica molt difícil o problemes d’habitatge", afegint que "una part important d’aquests jovens han passat de situacions molt complexes a tenir un lloc de treball, canviant radicalment la seua vida ". ??Per la seua banda, el regidor Miguel Ángel González, ha destacat la importància de "seguir treballant de manera coordinada entre entitats públiques i ONG per oferir als jovens oportunitats formatives adequades al panorama laboral", i alhora ha reconegut el gran treball d’integració i inserció que realitza la Fundació Proyecto Don Bosco. Mentrestant, Alicia Álvarez, regidora d’Atenció Social i Serveis Personals de l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife, va felicitar "als verdaders protagonistes d’aquest projecte, els jovens, que han sabut canviar la seua realitat".

Al seu torn, Jesús Carlos Álvarez, director de l’àrea de Negoci de Tenerife Sud-est de CaixaBank, ha indicat que aquest projecte coincideix de ple amb un dels objectius estratègics de l’Obra Social La Caixa, com és la inserció sociolaboral. ??La Fundació Projecte Don Bosco és una entitat sense ànim de lucre d’àmbit estatal promoguda pels grups de la Família Salesiana, té com a principal finalitat, en el marc de la promoció i defensa dels drets humans, el desenvolupament integral de menors i jovens en situació de risc o exclusió social, actuant també sobre altres col · lectius que incideixen en aquest desenvolupament.
 

També et pot interessar …