1 julio 2014

 

És amb aquest arrel i font que Don Ángel Fernández Artime, X Successor de Don Bosco, va anunciar el tema de la seua primera estrena, la del Bicentenari del naixement del fundador, que va directa al cor de la missió: "Com Don Bosco, amb els joves, per als joves.”

L’estrena, una vegada més és oferta pel Rector Major com a successor de Don Bosco i després com a pare de tota la Família Salesiana que, fins i tot en la distinció i la diversitat dels grups, és un incentiu més per conèixer i viure amb un objectiu comú, que és la posada en comú de la missió salesiana al servei dels joves, especialment els més pobres.

La comunió de la Família Salesiana no és un fi en si mateix, ni s’ha de consumar a l’intern, sinó que ha de ser un do a l’Església: el carisma salesià és un do per a tota l’Església, igual que tots els carismes oferts per l’Esperit Sant per a la missió evangelitzadora, així citat pel Papa Francesc a l’Evangelii Gaudium.

Don Ángel Fernández Artime no s’oblida de fer memòria de la font del dinamisme apostòlic que va donar suport a Don Bosco i que ha de sostenir a cada membre de la Família Salesiana: la caritat pastoral que té en el cor de Jesús el model fonamental. En esta icona troba referència l’acció educativa salesiana cridada a deixar-se involucrar en la trama de Déu.

El Rector Major insisteix al donar atenció i prioritat als joves, especialment als més pobres i convida a fer pròpia amb específic compromís la crida del Papa Francesc a tenir al cor la perifèria: "la perifèria és constitutiva del nostre ADN Salesià".

Valdocco i Mornese, amb els seus aspectes específics, van ser perifèria i avui dir perifèria significa identificar "l’estrella polar en la navegació", pel que fa als últims i els més pobres, reafirma Don Ángel Fernández Artime, són "l’específic del nostre ADN com a carisma salesià”.

En aquest horitzó, tenint en comú el carisma educatiu de Don Bosco, els membres de la Família Salesiana són testimonis de l’amor de Déu i volen ser un do per als joves; però han d’estar igualment convençuts que, com aferma don Juan Vecchi, els joves pobres són en si mateixos un do que estimula a caminar i a superar els riscos de la mediocritat, per anar més enllà de les seues pròpies seguretats, para romandre oberts a l’Esperit Sant.

Sobre totes aquestes bones intencions, i perquè els propòsits es facen realitat, conclou el Rector Major anunciant l’Estrena per al 2015, en el que no pot faltar la gràcia i la benedicció del Senyor, amb la intercessió maternal de Maria, "la més distingida col·laboradora de l’Esperit Sant”.

El text complet en castellà de la presentació de l’Estrena 2015 està a l’abast a la secció Service de ANS i en sdb.org. 

 

 

També et pot interessar …