Visita de Don Pablo Albera a “Martí-Codolar”

30 septiembre 2021

Aquesta fotografia immortalitza el moment de la visita del Rector Major don Pablo Albera a la família Martí-Codolar a Barcelona. La imatge intenta reproduir la tradicional composició de la famosa fotografia de la visita de Don Bosco a aquest mateix lloc el 1886.

Don Bosco va marxar però el seu esperit va quedar en aquest lloc, que va rebre les visites de les seves següents successors: don Miguel Rúa el 1899, don Pablo Albera el 1913 i don Felipe Rinaldi el 1926. Els últims descendents de la família, D. Javier y D.ª M. Ángeles, omple la mesura de l’afecte a Don Bosco i a tots els salesians amb la donació d’aquesta finca familiar de Martí-Codolar a la congregació Salesiana el 1946.

En aquest any 2021 commemorem el centenari de la mort de don Pablo Albera (1844-1921), qui fora Rector Major dels Salesians i segon successor de Don Bosco des de 1910 i fins la seva defunció el 1921. Va realitzar nombrosos i exigents viatges pel món salesià, sigui com a representant de Don Rúa, sigui com a Rector Major; la correspondència realitzada pel pare Albera amb els més de 1.500 salesians directament involucrats en la Primera Guerra Mundial, i extractes del seu diari espiritual, escrit durant anys no només en italià sinó també en francès i anglès; ofereixen una visió molt interessant de la vida del segon successor de Don Bosco.

Dades imatge:
Fotografia realitzada al gener de 1913 a la «Granja Vella»
Imatge positiva resultat d’escanejar el negatiu vidre d’època
Fons Documental del Museu Martí-Codolar (Barcelona)

Fitxa 33: Visita de Don Pablo Albera a “Marti-Codolar” a la Carpeta Fotos amb Història

També et pot interessar …

No se encontraron resultados

La página solicitada no pudo encontrarse. Trate de perfeccionar su búsqueda o utilice la navegación para localizar la entrada.