Vicente Alberdi Aróstegui, salesià coadjutor (1927-2020)

21 octubre 2020

La mort de l’estimat germà salesià coadjutor don Vicente Alberdi Aróstegui, de la comunitat de Barcelona-Sarrià, transcorria el dimecres 21 d’octubre de 2020 a Barcelona. Des de feia tres setmanes es trobava internat a l’Hospital Plató de Barcelona, ​​a causa d’una greu malaltia. Tenia 93 anys d’edat i havia complert els 76 de salesià.

Se celebra el seu funeral el divendres 23 d’octubre, a les 11 h, al Santuari-Parròquia de Maria Auxiliadora de Sarrià. Per motius de prevenció davant la pandèmia, no hi haurà vetlla a Martí-Codolar.

Don Vicente va néixer a Azkoitia (Guipuzkoa), el 5 de setembre de 1927. Va fer el noviciat a Sant Vicenç dels Horts, on va professar el 16 d’agost de 1944. Des d’aquest moment, la seva tasca pastoral s’ha desenvolupat en el camp de la formació professional a Barcelona-Sarrià (1944-1958), a La Almunia de Doña Godina (1958-1965) formant a salesians joves per a les escoles de formació de coadjutors d’Espanya i per a les missions, a Barcelona-Llars Mundet (1965-1982) dirigint durant 27 anys l’Escola Tèxtil i Confecció Industrial, a Barcelona-Horta (1982-2013) i de nou a Barcelona-Sarrià, des de 2013 fins avui.

A la seva tasca de professor de confecció industrial i sastreria, va unir la seva activitat musical al llarg de tota la seva vida, com a violinista que va formar part durant setze anys d’una orquestra de cambra, i organista que acompanyava cants i celebracions a Horta, Martí-Codolar i Sarrià, on col·laborava també a la parròquia.

Don Vicente serà recordat com un salesià de tracte amable, molt educat, molt correcte i elegant en la presentació externa i en el vestir; un cavaller; piadós i diligent en els seus deures religiosos, ferm en les seves conviccions i creences, complidor fidel de les seves obligacions i col·laborador en el que estava al seu abast, amb una vitalitat sorprenent i una salut de ferro fins al final.

Que el Senyor Ressuscitat aculli amb tendresa al germà Vicente entre tots aquells que han lliurat la seva vida a la missió salesiana; i que Maria Auxiliadora, a la qual tant va estimar, l’aculli amb l’afecte de Bona Mare del cel. Que descansi en pau.

També et pot interessar …

Leoncio Vegas Gil, Salesià sacerdote (1935-2021)

Leoncio Vegas Gil, Salesià sacerdote (1935-2021)

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora va comunicar la defunció, entorn de les 23 hores del dimarts 23 de novembre de 2021 en la Residència Don Pedro Ricaldone de Sevilla, del benvolgut germà salesià sacerdot don Leoncio Vegas Gil.