Eusebio Muñoz Ruiz, sacerdot salesià (1944-2021)

1 septiembre 2021

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora va comunicar en la tarda de l’1 de setembre de 2021 la mort de l’estimat germà salesià sacerdot Eusebio Muñoz Ruiz. Fa uns dies va patir un ictus, amb posterior infecció, que va provocar la seva mort. Tenia 76 anys d’edat, i havia complert els 59 de salesià i els 49 de sacerdot.

Eusebio va néixer a Pozoblanco, ciutat cordovesa en la qual es respira l’esperit salesià de manera espontània i que va penetrar molt dins del seu cor. El seu entusiasme per Don Bosco i per la seva obra en favor dels joves era una cosa que el salesià contagiava espontàniament en les seves relacions.

Als 17 anys va realitzar la seva primera professió religiosa a San José del Valle, el 16 d’agost de 1944, iniciant un llarg camí de vida lliurada a la missió salesiana, assumint treballs i càrrecs diversos.

Moltes cases de la Inspectoria Santo Domingo Savio, amb seu a Córdoba, van ser testimonis del seu entusiasme vocacional; també amb els serveis que va exercir fins a 2006 en aquesta Inspectoria: director de Ronda, Montilla, Aspirantat de Córdoba, Sanlúcar la Mayor i Granada-Cartuja, Mestre de Novicis, Delegat de Pastoral i Animació Vocacional, Delegat de Família Salesiana, Formador, Vicari Inspectorial i Inspector (1990-1996).

El Rector Major demana el seu servei per animar i guiar la comunitat Sant Joan Bosco de la UPS de Roma (2006-2015), ampliant encara més l’horitzó en la seva experiència del carisma salesià en contacte amb salesians dels diversos racons de món. I posteriorment li encomana la tasca de ser delegat del Rector Major per a la Família Salesiana al Secretariat constituït per a aquesta missió. Moltes persones i molts grups de la Família Salesiana també sentiran la seva pèrdua.

Acabat aquest servei a la Congregació i en la Família Salesiana, el 2020 se li confia un encàrrec important: la procura Missionera de Madrid. Durant el seu primer any, després de superar la Covid-19 en els primers mesos, va ser consolidant el coneixement del seu càrrec i marcant les línies de treball de la procura en el futur.

Don Eusebio serà recordat com a bon salesià, molt entregat a la tasca pastoral, entusiasmat en propagar i enfortir la devoció a Maria Auxiliadora. Que el Senyor Ressuscitat el rebi en el seu Regne, entre tots aquells que han lliurat la seva vida a la missió salesiana, que el nostre pare Don Bosco l’acompanyi, i que Maria Auxiliadora, a la qual tant va estimar, l’aculli amb l’afecte de Bona Mare del cel.

Descansi en pau.

També et pot interessar …

Comença desembre amb Temps interior, comentari bíblic diari

Comença desembre amb Temps interior, comentari bíblic diari

Aquest comentari de l’evangeli de cada dia, que va néixer fa 20 anys com una ajuda per al professorat de la mà del salesià José J. Gómez Palacios, té un valor afegit per la seva aportació de dades, no només espirituals sinó també històriques, arqueològiques, socioculturals que són el context de cada passatge.

Premis Ciutadans a Salesians Sant Joan Bosco de València

Premis Ciutadans a Salesians Sant Joan Bosco de València

El centre salesià va rebre aquest guardó pels 75 anys d’existència en favor de l’educació de xiquets i joves valencians. Juan Peris, director del col·legi, va rebre el guardó de mans del pare Ángel, president de ‘Missatgers de la Pau’.