EPI | CICLE C – VII DIUMENGE DE DURANT L’ANY

14 febrero 2022

Evangeli Lc 6,27-38

Lluc: Jesús de vegades era com un professor que ensenyava coses molt importants sobre la vida. Un dia els va parlar sobre l’amor, I els va dir:

Jesús: Us diré una cosa que potser us sorprèn: estimeu els vostres enemics, feu bé als qui us odien, beneïu els qui us maleeixen, pregueu pels qui parlen malament de vosaltres. Si algú et pega, no li peguis, encara que et vulgui seguir pegant. Si algú et treu alguna cosa teva, dóna-li alguna cosa més.

Lluc: La gent el mirava una mica estranyada, perquè això que Jesús els estava demanant semblava molt difícil de fer.

Poble: Com vols estimar el teu enemic? No és millor acabar amb ell?

Jesús: Mireu, l’important és tractar els altres com voldries que et tractin a tu, i tots volem que ens tractin bé. Estimar la gent que és amable, això ho fa qualsevol. Portar-se bé amb la gent amable també és fàcil.

Triar sempre l’amor. Triar sempre la pau. A això jo en dic ser compassiu. No jutjar, no condemnar, i intentar perdonar sempre. Perquè tal com tu tractis els altres, veuràs que així et tracten a tu »

Lluc: Les persones, després de sentir-lo, es quedaven pensant, perquè el que deia no era fàcil. Però era bonic imaginar-se un món en el qual totes les persones fossin de veritat amables i generoses les unes amb les altres, així que pensaven que potser tenia raó.

Jesús convida els seus amics a tenir un cor gran, és a dir generós, semblant al de Déu Pare. Un cor capaç de prestar alguna cosa a qui ho necessiti, encara que sapiguem que no pot tornar-la; parlar bé dels qui parlen malament de tu. Perquè estimar a qui t’estima, parlar bé de qui parla bé de tu, quin mèrit té ? Això ho fa qualsevol. Hi ha una frase de Jesús preciosa, amb la qual anima els seus seguidors a ser bons, a fons perdut: «Feu als altres allò que voleu que ells us facin»

Pare bo, jo sé que ets aquí, dins meu.

Que em coneixes i que m’estimes.

Tu saps que t’estimo i desitjo ser sempre el teu amic.

Coneixes els meus pensaments, els meus sentiments i desitjos.

Et dono gràcies perquè em coneixes i m’estimes.

Jo també vull conèixer-te bé, sentir-te al meu costat,

per estimar-te i fer-te conèixer i estimar.

Gràcies, Senyor, per ser aquí

Juguem

Pinta el dibuix