EPI | CICLE B – XXII DIUMENGE DE DURANT L’ANY

23 agosto 2021

Evangeli Mc 7, 1-8a14-15.21-23

NARRADOR: Els fariseus i alguns mestres de la Llei que havien vingut de Jerusalem es van reunir entorn de Jesús,  i s’adonaren que alguns dels seus deixebles prenien els aliments amb les mans impures, és a dir, sense haver fet la cerimònia de rentar-se-les. Cal saber que els fariseus, i en general tots els jueus, guarden la tradició dels antics i no es posen a menjar si abans no s’han rentat les mans ritualment;  i encara, quan tornen del mercat, no mengen sense haver fet les ablucions; i observen per tradició moltes altres pràctiques, com purificar amb aigua copes, gerros, safates i fins els divans on mengen.

FARISEUS: Com és que els teus deixebles no segueixen la tradició dels antics, sinó que mengen amb les mans impures?

NARRADOR: Ell els respongué

JESÚS: Amb tota la raó Isaïes va profetitzar de vosaltres, hipòcrites, quan va escriure:

Aquest poble m’honora amb els llavis, però el seu cor es manté lluny de mi. El culte que em donen és buit, les doctrines que ensenyen són preceptes humans.

Vosaltres abandoneu els manaments de Déu i observeu la tradició dels homes.

NARRADOR: Llavors Jesús tornà a cridar la gent i els deia:

JESÚS: Escolteu-me tots i enteneu-ho bé: No hi ha res del que entra a l’home des de fora que el pugui fer impur; només allò que surt de l’home el fa impur.

 

Fixa’t com diu Jesús als que es renten molt les mans, que l’important és el cor, i que per estar nets de veritat, l’important és l’interior. Perquè des del cor és des de on surten les coses bones i dolentes que podem fer. Per això l’important és rentar o netejar no les mans, sinó el cor.

Senyor,

vull obrir-te el meu cor sempre, però no sé com fer-ho,

vull fer-ho bé i que no el que jo vulgui.

Ajuda’m a no sols obrir la meva ment sinó també el meu cor

per escoltar el que Tu em vols dir.

Juguem

Pinta el dibuix