EPI | CICLE B – XIX DIUMENGE DE DURANT L’ANY

2 agosto 2021

Evangeli Mt 20,20-28

NARRADOR: En aquell temps, els jueus murmuraven de Jesús perquè havia dit que era el pa baixat del cel, i es preguntaven:

JUEUS: Aquest, no és Jesús, el fill de Josep? Nosaltres coneixem el seu pare i la seva mare, i ara diu que ha baixat del cel?

NARRADOR: Jesús els digué.

JESÚS: No murmureu entre vosaltres. Ningú no pot venir a mi si no l’atreu el Pare que m’ha enviat. I els qui venen a mi, jo els ressuscitaré el darrer dia. Diu el llibre dels Profetes que tots seran instruïts per Déu.

JUEU 1: No t’inventis res, tots et coneixem…

JESÚS: Tots els qui han sentit l’ensenyament del Pare i l’han après venen a mi. No vull dir que algú hagi vist mai el Pare: només l’ha vist el qui ve de Déu; aquest sí que ha vist el Pare. Us ho dic amb tota veritat: els qui creuen tenen vida eterna.

JUEU 2: Ens vols dir que el Pare t’ha triat a Tu? Demostra’ns que tu ets el que ve de Déu i no siguis tan cregut.

JESÚS: Jo soc el pa que dona la vida. Els vostres pares, tot i haver menjat el mannà en el desert, moriren, però el pa de què jo parlo és aquell que baixa del cel perquè no mori ningú dels qui en mengen.

JUEUS: Potser tu ets més que Moisès i que els nostres pares?

JESÚS: Jo soc el pa viu, baixat del cel. Qui menja aquest pa, viurà per sempre. Més encara: El pa que jo donaré és la meva carn: perquè doni vida al món.

El discurs del pa ens parla de qui és Jesús, a través de la imatge del pa. Així com el pa és el nostre aliment bàsic, també Jesús és el que fa possible la nostra vida espiritual. El pa és també un do de Déu, encara que l’hem de guanyar amb esforç, i així ho recordem quan beneïm la taula; així mateix, Jesús és el regal enviat pel Pare per donar-nos vida en abundància.

Gràcies, Senyor,

perquè m’ajudes a saber que tinc gana

del Pa veritable que baixa del Cel.

Et demano que sempre busqui sadollar la meva gana i set

del meu encontre personal amb Tu.

Juguem

Pinta el dibuix