ESP CAT/VAL
divendres, 10 d'abril de 2020
Viure feliços és una utopia?
Viure feliços és una utopia?
- Per: Mateo del Blanco
02/09/2019 - 207 Visites


Encara no fa gaires dies,  llegia en un diari de tirada nacional una notícia que em va cridar fortament l'atenció. Hi deia: Espanyols, eternament insatisfets: Només l'1% torna feliç de les vacances, segons una enquesta realitzada pel Centre d'Investigacions Sociològiques. ¨Una xifra que posa de relleu, comentava l'autora de l'article, que només amb tenir vacances, no n'hi ha prou per gaudir-les i que són moltes les persones que, tot i tenir-les, no saben fer-ho, o sigui que moltes persones són incapaces de gaudir i ser feliços durant el temps de les vacances.¨

El resultat de l’enquesta em sembla francament exagerat, no em puc creure que el 99% dels espanyolets que van de vacances no siguin capaços de gaudir-les, i em fa reflexionar sobre aquest desig tan profund i universal dels éssers humans de ser feliços. Al meu parer, els éssers humans cerquem ser feliços fonamentalment, per tres camins: Tenir, posseir i gaudir. Tenir diners, tenir coses, acumular ... Estar per sobre dels altres, tenir els altres al nostre servei, manar ... i gaudir al màxim de les coses de la vida i de les persones. El problema és que, al final d'aquests tres camins, no sembla pas que haguem aconseguit la felicitat sinó més aviat la insatisfacció.
 
Curiosament, alguns psicòlegs, estan descobrint i proclamant que la felicitat transita pel camí de l'amor, no de tancar-nos i buscar-nos a nosaltres mateixos, sinó d’obrir-nos a la realitats dels altres, és a dir estimar els altres, a un mateix mitjançant l’autoestima, i, com a cristià, jo hi afegiria estimar Déu. És a dir, el que Jesús ens va dir a l'Evangeli: estimar Déu i els altres com a un mateix. »
 
Una cosa en la que coincideixen molts estudiosos del tema és que la felicitat no està lluny, ni ve de fora, que no depèn de les circumstàncies i dels altres, sinó que la viu cada persona quan tot controlant la seva ment i les seves creences, viu amb goig el dia a dia, en les petites coses que ens succeeixen, i que és una decisió: Jo decideixo en cada moment ser feliç, malgrat els pesars ... No hem decidit, en moltes ocasions de la vida, el que ens passa, però sí podem triar com viure el que ens està passant. Per això hi ha persones que són felices enmig dels problemes i els patiments de la vida i altres viuen turmentats permanentment perquè de dificultats, problemes i sofriments no ens en faltaran mai a ningú. Diu el Papa Francesc: ser feliç és deixar de ser víctima dels problemes i esdevenir de bell nou actors de la pròpia història ».
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

9

abr

Entrevista a Carmen María Espino, professora en Salesians Elx i promotora del projecte BIKreando.
9

abr

Bosco Global comparteix algunes de les iniciatives després d'establir un diàleg amb aquestes presènc ...
8

abr

Havia complert els 79 anys d'edat, els 62 de salesià i els 52 de sacerdot.
8

abr

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora ofereix una selecció musical per a aquests dies en aquest ...
7

abr

José Joaquín Gómez posa a les nostres mans un material imprescindible per a ajudar-nos a aprofundir ...
7

abr

Amb aquesta senzilla imatge de dol volem tenir present a totes les persones que estan morint per la ...
 
Notícies Opinió

ver más
 

Dosatic S.L. © 2020
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Aviso Legal Política de Privacitat