ESP CAT/VAL
dissabte, 17 d'agost de 2019
Qui és l'informàtic jovenet de quinze anys de qui ens parla el Papa a “Christus vivit”?
Qui és l'informàtic jovenet de quinze anys de qui ens parla el Papa a “Christus vivit”?
- Per: Mateo González Alonso a Vida Novavidanuevadigital.
05/04/2019 - 123 Visites


"És veritat que el món digital pot posar-te davant el risc de l'abstracció, l'aïllament o del plaer buit. Però no oblidis que hi ha joves que també en aquests àmbits són creatius i de vegades genials. És el que feia el jove servent de Déu Carlo Acutis ", és allò que el Papa Francesc ha escrit en el número 104 de la nova exhortació apostòlica “Christus vivit”.

Francesc recorda que "sabia molt bé que aquests mecanismes de la comunicació, de la publicitat i de les xarxes socials poden ser utilitzats per a tornar-nos uns éssers adormits, dependents del consum i de les novetats que podem comprar, obsessionats pel temps lliure, tancats en la negativitat "i precisament per això, per al Papa" va ser capaç d'utilitzar les noves tècniques de comunicació per transmetre l'Evangeli, per comunicar valors i bellesa "(núm. 105).
 
Ell "no va caure en el parany", diu el Papa Francesc, "veia que molts joves, encara que semblen diferents, en realitat acaben sent més del mateix, corrent darrere del que els imposen els poderosos a través dels mecanismes de consum i ensopiment" per això va orientar les seves capacitats per a realitzar el pla de Déu i per això deia que "tots neixen com originals, però molts moren com a fotocòpies" (núm. 106).
 
Tant a les xarxes socials com en la vida diària el Sínode se n’havia adonat de l'exemplaritat de Carles Acutis i el va proposar com un dels referents de santedat juvenil per l'assemblea sinodal.
 
Però, qui va ser aquest jove de milanès que va néixer a Londres?
 
Acutis va morir als 15 anys després d'una fulminant leucèmia el 2006. Fins llavors era habitual veure´l en l'eucaristia que va ser la seva força quotidiana des que va rebre la Primera Comunió amb només 7 anys.
 
L´anomenava "la meva autopista cap al Cel". Aquest sagrament i la seva devoció mariana li va ensenyar a veure més enllà de l'horitzó terrenal.
 
"El nostre propòsit ha de ser l'infinit, no el finit. L'Infinit és la nostra Pàtria. Des de sempre el Cel ens espera ", deia.
 
Els seus talents van trobar en el món de la informàtica un desplegament increïble. Diuen que amics enginyers informàtics veien en ell un autèntic geni.
 
Ha recordat al respecte el cardenal Angelo Comastri en una de les seves biografies: "Els interessos de Carlo abastaven des de la programació d'ordinadors, passant pel muntatge de pel·lícules, la creació de llocs web, fins els butlletins, dels quals s'ocupava també de la redacció i la maquetació i el voluntariat amb els més necessitats, amb els infants i amb la gent gran ".
 
"Estic content de morir perquè he viscut la meva vida sense perdre ni un sol minut en coses que no li agraden a Déu", va dir al final de la seva vida.

Un exemple ben actual per d´alguna manera poder canviar el món a través de les xarxes o a través de l'oferiment diari dels sofriments.

Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

52 directors participen en un curs de formació a Santiago de Compostel·la
8

ago

José Miguel Pérez, José Ropero, Javi Alcedo i Pedro Porto a les cases salesianes de Godelleta i Sanl ...
7

ago

Un dels monuments romans paleocristians més visitats, atesos pels salesians des de 1930.
6

ago

El Rector Major, don Ángel Fernández Artime, passa dos dies amb ells.
 
Notícies Opinió

ver más
 

Dosatic S.L. © 2019
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat