ESP CAT/VAL
dilluns, 18 de febrer de 2019
Dia Internacional contra l'Ús de Menors Soldat: vides recuperades gràcies a l'educació
Dia Internacional contra l'Ús de Menors Soldat: vides recuperades gràcies a l'educació
- Per: Misiones Salesianas
12/02/2019 - 43 Visites


"Alto el fuego", somnis cumplits.

Hui 12 de febrer es commemora el Dia Internacional contra l'Ús de Menors Soldat. Per desgràcia, l'estimació de xiquets i xiquetes que participen en l'actualitat en conflictes armats en el món se situa en els 240.000, però per fortuna l'educació és l'esperança per a molts d'ells, com es reflecteix en el nostre documental ‘Alto el fuego’, presentat fa dos anys i que ha aconseguit en aquest temps una vintena de reconeixements a nivell internacional.


“Alto el fuego” conta la història de Catalina i de Manuel, dos joves desvinculats del conflicte armat de Colòmbia que tracten de superar els seus traumes, recuperar la infància perduda en la selva, reclutats per les guerrilles i tornar amb les seues famílies mentre aposten per la pau i l'educació. Gràcies al programa psicosocial de Ciutat Don Bosco-Medellín (Colòmbia), desenes de menors passen cada any per les instal·lacions de la Casa de Protecció Especialitzada (Capre) que atenen els Salesians per a començar una nova vida, canviar les armes per l'escola, aprendre un ofici i reinserir-se en la societat a través de la pedagogia de la confiança, de l'esperança i de l'aliança.


El documental “Alto el fuego” ha sigut presentat en més de 200 festivals i certàmens de cinema a tot el món aconseguint una vintena de guardons entre primers premis (Lleó, Valladolid, Pakistan, Sabadell i Ciudad Rodrigo) i reconeixements i esments especials de la crítica i el jurat (Colòmbia, Alemanya, Itàlia, Alemanya, Barcelona, Toledo, Logronyo, Madrid i Jaén, entre altres).

Somnis complits
En aquests dos anys Catalina va complir el seu somni de graduar-se com a auxiliar d'infermeria i va afermar el vincle familiar amb la seua mare i el seu germà. S'ha convertit en una líder juvenil i acaba de participar en la Jornada Mundial de la Joventut a Panamà. “Gràcies al documental ‘Alto el fuego’ vaig entendre que la vida és un mar de possibilitats i estic fent realitat tot el que m'he proposat com a ambaixadora de la pau”, assegura.
Manuel, continua compaginant els seus estudis amb el treball. Es va independitzar, encara que viu molt prop de Ciutat Don Bosco i continua visitant el Capre i impartint xarrades a menors que viuen la seua mateixa situació. Treballa en una empresa i maneja una màquina que fabrica plaques metàl·liques. “Estic molt agraït a ‘Alto el fuego’. Presentar-ho a Espanya i a Europa va ser una oportunitat per a afermar el canvi i lluitar pe 

Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Durant aquesta, el jove salesià Jesús Maria Ortega Tapia va realitzar la seva Professió Perpètua.
Hi han participat 12 animadors sota el lema “Samaritans 2.0”, fent una relectura la paràbola del Bon ...
Episodis amb els alumnes com a protagonistes i amb l'humor i la innocència com a ingredients princip ...
En el marc del 125è aniversari per a la casa de la Costa del Sol.
Pablo Díaz, de 4t d'ESO, ha aconseguit una de les 600 beques per a realitzar 1er de Batxillerat a Ot ...
 
Notícies Opinió

4

ene

Benvolguts Reis Mags: Espero que en rebre aquesta estiguin bé. Jo, bé, gràcies a Déu.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2019
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat