ESP CAT/VAL
dijous, 25 d'abril de 2019
Dia Internacional contra l'Ús de Menors Soldat: vides recuperades gràcies a l'educació
Dia Internacional contra l'Ús de Menors Soldat: vides recuperades gràcies a l'educació
- Per: Misiones Salesianas
12/02/2019 - 71 Visites


"Alto el fuego", somnis cumplits.

Hui 12 de febrer es commemora el Dia Internacional contra l'Ús de Menors Soldat. Per desgràcia, l'estimació de xiquets i xiquetes que participen en l'actualitat en conflictes armats en el món se situa en els 240.000, però per fortuna l'educació és l'esperança per a molts d'ells, com es reflecteix en el nostre documental ‘Alto el fuego’, presentat fa dos anys i que ha aconseguit en aquest temps una vintena de reconeixements a nivell internacional.


“Alto el fuego” conta la història de Catalina i de Manuel, dos joves desvinculats del conflicte armat de Colòmbia que tracten de superar els seus traumes, recuperar la infància perduda en la selva, reclutats per les guerrilles i tornar amb les seues famílies mentre aposten per la pau i l'educació. Gràcies al programa psicosocial de Ciutat Don Bosco-Medellín (Colòmbia), desenes de menors passen cada any per les instal·lacions de la Casa de Protecció Especialitzada (Capre) que atenen els Salesians per a començar una nova vida, canviar les armes per l'escola, aprendre un ofici i reinserir-se en la societat a través de la pedagogia de la confiança, de l'esperança i de l'aliança.


El documental “Alto el fuego” ha sigut presentat en més de 200 festivals i certàmens de cinema a tot el món aconseguint una vintena de guardons entre primers premis (Lleó, Valladolid, Pakistan, Sabadell i Ciudad Rodrigo) i reconeixements i esments especials de la crítica i el jurat (Colòmbia, Alemanya, Itàlia, Alemanya, Barcelona, Toledo, Logronyo, Madrid i Jaén, entre altres).

Somnis complits
En aquests dos anys Catalina va complir el seu somni de graduar-se com a auxiliar d'infermeria i va afermar el vincle familiar amb la seua mare i el seu germà. S'ha convertit en una líder juvenil i acaba de participar en la Jornada Mundial de la Joventut a Panamà. “Gràcies al documental ‘Alto el fuego’ vaig entendre que la vida és un mar de possibilitats i estic fent realitat tot el que m'he proposat com a ambaixadora de la pau”, assegura.
Manuel, continua compaginant els seus estudis amb el treball. Es va independitzar, encara que viu molt prop de Ciutat Don Bosco i continua visitant el Capre i impartint xarrades a menors que viuen la seua mateixa situació. Treballa en una empresa i maneja una màquina que fabrica plaques metàl·liques. “Estic molt agraït a ‘Alto el fuego’. Presentar-ho a Espanya i a Europa va ser una oportunitat per a afermar el canvi i lluitar pe 

Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Artículo de opinión de Javier Sebastián, coordinador Pastoral Escolar Sant Rafael, Elx.
Des d'avui dijous 25 d'abril i fins el proper dissabte 27.
Les entitats socials salesianes que la impulsen demanen la vostra col·laboració, ja sigui des del vo ...
Aquest és l'estil de l'escola de cuina i bar-restaurant Cruïlla al Punt, un projecte de la plataform ...
“Meeting Point: Fira d'empreses simulades” de Gestió Administrativa, entre els 44 projectes seleccio ...
 
Notícies Opinió

Després d'haver-li deixat anar un bon rotllo a un alumne mandrós sobre el compliment del deure i les ...
ver más
 

Dosatic S.L. © 2019
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat