ESP CAT/VAL
dimecres, 22 de maig de 2019
Tots els joves
Tots els joves
- Per: Koldo Gutiérrez
29/01/2019 - 77 Visites


Llegint el document final del Sínode sobre els joves he trobat aquesta afirmació: "Tots els joves, sense excepció, són al cor de Déu i, per tant, també en el cor de l'Església" (DF 117). 

He de dir que aquesta expressió m'agrada de manera particular. El primer motiu pel qual reconec que m'agrada és perquè no es parla d'alguns joves sinó de tots. Els pares i els educadors sabem per experiència que cada jove és un món. Els pares diuen "cada fill és diferent", els educadors saben que "cada jove és diferent". És cert, cada persona és un petit món teixit per situacions vitals concretes, relacions forjades al llarg del temps, somnis que ocupen el cor, projectes que obren al futur. Som un misteri per a nosaltres mateixos i no ho som menys per als altres. El document final del Sínode quan parla de "tots els joves, sense excepció" està parlant dels joves d'aquí i d'allà, d'aquesta cultura i de l'altra, de la religió cristiana, o d'una altra religió o de cap. Tots. El Sínode ha posat la seva mirada en tots els joves. L'Església vol caminar amb tots els joves.
 
El segon motiu pel qual m'agrada aquesta expressió és perquè es reconeix que tots els joves estan en el cor de Déu. En Déu hi som tots. Aquí toquem el misteri sorprenent i entranyable que és Déu, a qui no podem tancar en els nostres sentiments o idees, per apropiats que siguin. Déu no traça fronteres, no secciona, no divideix, sinó que "vol que tots els homes se salvin i arribin al coneixement de la veritat" (1 Timoteu 2,3). En el misteri de Déu tots tenim el nostre lloc més essencial. En aquest sentit, no és estrany que el document final del Sínode afirmi que en els joves Déu ens parla tant a l'Església com al món. "Creiem que també avui Déu parla a l'Església i al món mitjançant els joves, la seva creativitat i el seu compromís, així com els seus patiments i les seves sol·licituds d'ajuda. Amb ells podem llegir més profèticament la nostra època i reconèixer els signes dels temps; per això els joves són un dels "llocs teològics" en què el Senyor ens dóna a conèixer algunes de les seves expectatives i desafiaments per construir el demà "(DF 64).
 
L'afirmació, que he destacat a l'inici d'aquest escrit, m'agrada perquè porta implícita el convenciment que els joves són una via de renovació eclesial. "L'Església sap per experiència que per renovar-se necessita la contribució d'ells. Els joves, en certs aspectes, van per davant dels pastors "(DF 67). L'afirmació és agosarada. Els joves van davant. Estarem disposats a aprendre dels joves? Sabrem recollir les seves inquietuds de renovació? Es veu que els joves ens fan bé i ens ajuden. L'Església necessita els joves.
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

La lliçó magistral va anar a càrrec del salesià José Miguel Núñez.
Permetrà disposar d'un sistema de realitat augmentada que millorarà les competències professionals d ...
El conveni, signat a Córdoba pels directors generals de les dues organitzacions, està alineat amb l' ...
Acull moltes de les activitats del Festival de Cinema FESCILA
 
Notícies Opinió

En el Dia Internacional del Treball reflexionem sobre el compromís de la Família salesiana amb el tr ...
Després d'haver-li deixat anar un bon rotllo a un alumne mandrós sobre el compliment del deure i les ...
ver más
 

Dosatic S.L. © 2019
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat