ESP CAT/VAL
dimecres, 26 de juny de 2019
Seminari Europeu per a Salesians Coadjutors a Martí Codolar
Seminari Europeu per a Salesians Coadjutors a Martí Codolar
- Per: ANS i Comunicació Social InspectorIa
11/01/2019 - 129 Visites


El propòsit és reflexionar sobre aquesta figura i presentar-la de manera moderna, captant rols, funcions i tasques, reptes i oportunitats.

Trenta-vuit Salesians Coadjutors de les dues regions salesianes d'Europa - Mediterrània i Europa Centre i Nord - es reuniran els dies del 17 al 21 de gener vinent a l'obra de Martí Codolar, a Barcelona, per a participar del Seminari Europeu dedicat a aprofundir la figura del Salesià Coadjutor.
 
¿Quina és la principal tasca dels coadjutors i perquè és important aquesta trobada europea?
 
A la Inspectoria Salesiana de Maria Auxiliadora hi ha 48 coadjutors. L'hi preguntem a Pepe Alamán, coadjutor i coordinador de la pastoral a Catalunya, Balears i província d'Osca que participarà en el Seminari. Alamán explica que “els coadjutors (salesians laics) som religiosos salesians, igual que els salesians sacerdots; per tant, fem els vots, vivim en comunitat, i participem de la missió carismàtica salesiana. La tasca pot ser qualsevol relacionada amb educació i amb pastoral. L’únic que no podem fer, lògicament, és tot el que suposi exercir el ministeri sacerdotal.
 
Són trobades que s’estan fent en les diferents regions de la congregació, l’objectiu de les quals és fer una bona reflexió sobre el salesià laic (el coadjutor) avui (paper dintre de la Vida Religiosa i de la congregació, reptes, oportunitats... ), i fet en format de seminari. Penso que pot ajudar molt a clarificar, si cal, aspectes d’aquesta vocació, i a donar-li un impuls”.
 
Presència de Pascual Chávez, antic Rector Major
 
Com a guia de les activitats de les jornades serà present el P. Pascual Chávez, que presentarà alguns temes específics a través de conferències, als quals seguiran moments per a la reflexió personal i la discussió en grups de treball i en assemblea.
 
Cada un dels tres dies complets de treball es dedicarà a aprofundir un aspecte particular: primer la identitat, posteriorment la missió i, finalment la formació i el perfil del Salesià Coadjutor. L'últim dia es realitzarà la revisió de la feina, i la identificació dels projectes.
 
"La reflexió compartida, en forma de seminari, a partir de l'experiència personal pròpia és fonamental - explica l'organitzador de la trobada P. Francisco Santos, membre del Dicasteri per a la Formació - Per aquest motiu, demanem a cada participant els materials desenvolupats en les seves respectives Inspectories, tant a nivell de propostes vocacionals com a nivell d'experiències apostòliques i laborals. Aquestes experiències serviran per enriquir la trobada, seran bones pràctiques per compartir la reflexió sobre la figura del Salesià Laic avui ".
 

 

En el seminari, l'elecció de la ubicació no és accidental: es vol presentar la nova "Comunitat Zatti" i el Centre de Formació Específica dels Salesians Coadjutors d'Europa, a l'intern de l'Institut Superior de Ciències Religioses "Don Bosco" de Martí Codolar a Barcelona.
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

La província de Maria Auxiliadora celebra una jornada històrica coincidint amb el 75è aniversari de ...
Set noves promeses en Salesians Ibi (Alacant)
 
Notícies Opinió

En el Dia Internacional del Treball reflexionem sobre el compromís de la Família salesiana amb el tr ...
Després d'haver-li deixat anar un bon rotllo a un alumne mandrós sobre el compliment del deure i les ...
ver más
 

Dosatic S.L. © 2019
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat