ESP CAT/VAL
dijous, 27 de juny de 2019
La Tendresa
La Tendresa
- Per: Mateo del Blanco
09/01/2019 - 106 Visites


 Hem viscut el Nadal, temps en què els cristians celebrem un dels majors actes de tendresa que s'hagin donat en la història de la Humanitat. Déu ens vol tant que es va fer com un de nosaltres, naixent de dona. Aquesta festa precisament em suggeria aquest tema…


José Mª Alimbau en un dels seus llibres dedica un capítol a la Tendresa: “Viu millor la teva vida amb tendresa”. Allí diu: “Un total de deu mil suïssos van signar una petició de referèndum en favor del restabliment de la tendresa en les relacions humanes. La raó de tal petició era perquè al món li falta tendresa i és hora de reaccionar. Amb motiu d'aquest Nadal es va organitzar una gran “festa de la tendresa” que va clausurar la campanya que va tenir per finalitat: adoptar més calor al voltant dels éssers humans i ajudar-los a recuperar els valors essencials de la vida”.


Però, què és la tendresa o com es manifesta? Alex Rovira, en un article titulat “el valor de la tendresa”, la descriu magníficament així: “És el respecte, el reconeixement i l'afecte expressat en la carícia, en el detall subtil, en el regal inesperat, en la mirada còmplice o en l'abraçada lliurada i sincera. Gràcies a la tendresa, les relacions afectives creen i aprofundeixen les arrels del vincle, del respecte, de la consideració i del veritable amor”. Es dóna en moments de trobada profunda amb un ésser humà, un moment d'intimitat carregat de significat: paraules de gratitud, carícies, mirades, un gràcies, un perdó, un et vull… Es manifesta en petits detalls: l'escolta atenta, el gest amable, la demostració d'interès per l'altre sense contrapartides ni passada de factura.


Molta gent li té por a la tendresa i/o la menyspreen perquè pensen que és de persones febles i covardes. Però, paradoxalment, la tendresa no és tova, sinó forta, ferma i audaç, perquè es mostra sense barreres, sense por. Solament les persones que tenen confiança i seguretat en si mateixes són capaces de ser tendres. La tendresa dóna qualitat a una relació, fa fort l'amor, fa a les persones fortes en els moments difícils de la vida i la relació amb els altres es fa més profunda i duradora. Expressar l'afecte, saber escoltar, fer-se càrrec dels problemes de l'altre, comprendre, acariciar, conrear el detall, són actes carregats d'un gran i profund significat. I és que en l'amor no hi ha gens petit. No hem d'esperar les grans ocasions per a expressar la tendresa, això ens porta a perdre les millors oportunitats que ens brida la vida de cada dia per a fer-li saber a la persona que volem l'important que és per a nosaltres la seva existència, la seva presència, la seva companyia. Espero que hàgiu tingut un Feliç i tendre Nadal i 2019!

Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

La província de Maria Auxiliadora celebra una jornada històrica coincidint amb el 75è aniversari de ...
Set noves promeses en Salesians Ibi (Alacant)
 
Notícies Opinió

Després d'haver-li deixat anar un bon rotllo a un alumne mandrós sobre el compliment del deure i les ...
ver más
 

Dosatic S.L. © 2019
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat