Nuestra Señora del Confinamiento, una devoció nascuda en un moment històric

27 octubre 2020

Per Hermandades Salesianas

El Santuario de María Auxiliadora de Jerez de la Frontera, seu canònica de la Hermandad de la Redención, va albergar durant els dies 24 i 25 d’octubre l’exposició a la veneració dels fidels de la imatge de Nuestra Señora del Confinamiento, a la qual van acudir-hi centenars de persones.

Aquesta talla, obra de l’imatger palatí Juan Manuel Martín, va rebre aquest nom perquè va ser realitzada en els mesos de confinament que, per motiu de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, va haver de suportar la població espanyola durant la declaració de l’estat d’alarma i va ser beneïda el 13 de setembre a la sevillana Iglesia de los Terceros, seu canònica de la Hermandad de la Cena de la capital sevillana.

Després de ser beneïda en la Iglesia de los Terceros va romandre dues setmanes per traslladar-se a Jerez i ser exposada al Santuario de María Auxiliadora, on ha arribat gràcies a la intervenció de la Hermandad de La Redención. Juan Manuel Martín García haurà de decidir en els pròxims dies a qui dona la Mare de Déu entre les gairebé mig miler de peticions rebudes de tot el món. «Encara no sabem qui es quedarà amb la Verge», ha aclarit el seu autor. «Ho decidirem un cop visiti els diferents temples que volen rebre-la».

La Imatge és plena de simbolisme. Les seves tres llàgrimes reflecteixen els tres mesos de confinament; el monyo de la Verge que recrea la troca de l’escut de Sevilla o el color porpra de l’interior en record als morts. Els seus ulls són blaus.

Martín García va començar a tallar-la el mes de juny al seu taller dels Palacios i Villafranca. Tot el procés creatiu ha estat transmès pas a pas a través de les xarxes socials. Per aquest motiu la Virgen del Confinamiento ja es coneix en diferents parts de món.

És curiós que tot i que el propi escultor no tenia molt clar al principi quin nom rebria la Mare de Déu, va acabar reconeixent que Confinamiento és l’advocació més adequada per a una Verge nascuda en un moment històric tan rellevant i el vídeo promocional que anunciava la seva benedicció oficial ja va començar a anomenar-la directament “Nuestra Señora del Confinamiento”.

Entre els moments significatius compartits durant el cap de setmana a Jerez destaquen la celebració de la Paraula, a càrrec del director espiritual de la Redención i director de l’Obra Salesiana a Jerez i Rota, Mario Pardos Ruesca, i el concert per retre homenatge a les víctimes del Covid-19 a càrrec de la Capilla Musical “Vía Sacra”.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...