Els directors salesians reflexionen amb el Consell inspectorial sobre l’animació i govern de la comunitat

4 diciembre 2020

Per Comunicació

Durant la jornada del 4 de desembre, en modalitat on-line, es va dur a terme la segona trobada de directors del curs 2020/21, que va reunir els membres del Consell Inspectorial amb els salesians que dirigeixen les diferents presències salesianes.

La trobada va començar amb un temps de pregària i la salutació del Provincial, Ángel Asurmendi, per continuar amb la presentació del nou Manual del director salesià, a càrrec de Fernando Miranda, Vicari inspectorial. També hi va haver ocasió durant la trobada per realitzar treball per grups i oferir diferents comunicacions sobre delegacions i ambients.

 

Animació i govern de la comunitat: el servei del director salesià

 

La versió revisada va ser presentada i distribuïda durant el Capítol General 28 en una edició limitada. Es va posar a disposició dels membres del Capítol General en diversos idiomes, i després d’aquest es va lliurar a tota la Congregació destacant la figura del director de la comunitat salesiana, particularment pel que fa a la missió compartida amb els laics.

Atès que el manual està dissenyat no només per al director sinó també per a la comunitat, va néixer amb un nou títol: «Animació i govern de la comunitat: el servei del director salesià». Aquesta modificació posa èmfasi en la idea que el director i els seus germans estan tots compromesos en l’animació i el govern de la comunitat.

La paraula «comunitat» al títol és polivalent. Es refereix a la comunitat religiosa, però també a la comunitat educativa i pastoral. Això es reflecteix en l’estructura del Manual: la primera part es centra en la identitat consagrada salesiana, la segona part està dedicada a la comunitat religiosa i la tercera a compartir la missió amb els nombrosos laics i membres de la Família Salesiana activament presents en les inspectories.

La revisió del Manual del director va ser sol·licitat per l’anterior Capítol General (CG27). El text anterior era de 1986. El nou text buscava integrar les contribucions de diversos Capítols Generals, el Magisteri d’almenys tres Papes, diversos Rectors Majors, i molts documents importants de l’Església i la Congregació.

El procés de revisió va incloure un qüestionari per a directors, inspectors i els seus consells. Aquest treball va tenir moltes respostes elaborades conjuntament pel grup de tots els directors d’una Inspectoria, dos seminaris internacionals, la redacció d’un primer esborrany per a un grup editorial petit, i diverses etapes de treball i redacció d’esborranys posteriors, amb la participació directa dels membres del Consell General, fins al text final aprovat pel Rector Major i el Consell el 21 d’abril de 2019.

També et pot interessar …