“El que no es coneix no s’estima”

11 junio 2020

“El que no es coneix no s’estima”. Aquesta frase sorgeix en una de les converses que cada dijous la Fundació Ángel Tomás – FISAT planteja en col·laboració amb diferents persones que d’una o d’altra manera formen part de l’entitat. FISAT et conta és un espai de diàleg i reflexió a través de directes en Instagram que van començar el mes de maig passat.

Precisament per a començar a estimar els projectes socials salesians, l’objectiu d’aquestes xerrades és donar a conèixer FISAT a través de la mirada i l’experiència de socis/es, col·laboradors/es, treballadors i treballadores de l’entitat. Per què han decidit col·laborar amb FISAT? De quina forma han aportat el seu granet de sorra? Què els atrau dels projectes? Què aporta una entitat salesiana als seus destinataris/es? Els primers convidats han estat el futbolista del València Club de Futbol Carlos Soler, antic alumne de Salesians sant Antoni Abat; Isaac Azor i Verónica Vidal, treballadors de FISAT i creadors del blog @EducadordeMenores amb més de 25.000 seguidors en xarxes; Juanjo Rodríguez Noguera, salesià cooperador a Elx, músic i promotor de concerts solidaris a favor de les plataformes socials. 

@EducadordeMenores: “Somos esenciales, no nos aporta nada que se nos reconozca en un papel pero sí que nos tengan en mente”

“La iniciativa sorgeix per la necessitat de fer visible el treball de les plataformes socials salesianes. Veiem interessant i necessari que siguin ‘altres’ els qui aportin la seva visió, en aquest cas de FISAT, i traslladin a la societat, però en concret a la Família salesiana, la importància del compromís i la solidaritat amb els projectes socials de les seves cases”, expliquen des de FISAT. 

“La crisi econòmica i social que ha generat la pandèmia de la COVID-19 està afectant de forma més contundent a les persones més vulnerables, aquelles que ja partien en desavantatge abans de la crisi. Per aquest motiu, ara més que mai hem d’apel·lar al compromís, perquè ningú es quedi enrere”.

En cada casa salesiana es desenvolupen projectes socials a través d’entitats com la Fundació Ángel Tomás- FISAT que aglutina els projectes de la Comunitat Valenciana i Cartagena. Realment coneix la Família salesiana aquests projectes? Estem arribant als pares i mares, als alumnes, a la joventut dels centres juvenils; als parroquians/es….? la visibilització és fonamental perquè com diem al principi, “allò que no es coneix no s’estima”. 

Podeu veure les entrevistes en el canal IGTV https://www.instagram.com/fundacionfisat

Pròximes xerrades en FISAT et conta

Dijous 11 de juny, a les 18:00h. Pilar Blasco, presidenta del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana. Sabies que en la Comunitat Valenciana el 40% de les persones joves estan en risc d’exclusió social o de pobresa. Quines mesures s’estan adoptant? què reclama la joventut? Ens veiem en Instagram de @fundacionFISAT

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...