ESP CAT/VAL
dissabte, 18 de novembre de 2017
En família: sobrietat i moderació
- Per: ANS
01/09/2017 - 342 Visites


Editorial de l'Agència de Notícies Salesianes sobre la missió de la família.

El Rector Major don Ángel Fernández Artime, va aprofundir a l'Estrena 2017 la missió de la família com a escola de vida i d'amor i indica la sobrietat i la moderació entre d'altres valors preciosos i essencials que tenen les seves arrels en la vida familiar i són fonamentals per als fills.

La sobrietat i la moderació ens ajuden a fer servir les coses segons per al que serveixen i en la mesura que serveixen. Tot excés, al final, fa infeliç a les persones.

Sovint succeeix que els pares manifesten oposició davant de les opcions dels seus fills i aquests resulten contrariats preguntant per què no poden estar a la moda, o no poden navegar sense límits a Internet, o jugar indefinidament des del computador. És important transmetre'ls el principi que quan se'ls diu sí a tot el que demanen, o a tot el que altres els proposen, s'estan uniformant amb els altres i cauen d'aquesta manera en l'anonimat, arribant a vegades a la despersonalització. Qui diu sí a tot, en el fons demostra el poc que li interessen els altres. En canvi, donar a vegades un 'no', exigeix ??buscar un lloc en el món, una manera de ser i de comportar-se.

Si la parella es compromet a ser sòbria, moderada i a més ho fa amb alegria i pau en l'ànima, llavors els fills tindran un incentiu per assumir el mateix estil de vida.

Llavors la manera més senzilla i natural de transmetre les virtuts de la sobrietat i la moderació és l'exemple de l'ambient familiar. Si els fills noten que els pares renuncien al que de vegades sembla un caprici o sacrifiquen el seu descans per tal de ocupar-se de la família, assimilaran el significat d'aquestes accions. És cert que quan els pares de família viuen sòbriament, resultarà més fàcil transmetre els valors per mitjà de comportaments concrets. En realitat, viure i transmetre la sobrietat i la moderació, no vol dir carregar als fills amb un pes insuportable, sinó, preparar-los per a la vida.

Quan una família assumeix la sobrietat i la moderació com a estil de vida, li resulta més fàcil dedicar-se a diverses obres de servei social i ajudar els més pobres. Sant Joan Pau II, en la Familiaris Consortio va indicar la importància d'assumir en la nostra societat, l'hospitalitat en totes les seves formes, d'obrir la porta de la casa i del propi cor a les necessitats dels germans, de comprometre en forma concreta per que cada família tingui un sostre segur, com a ambient natural que la conserva i la fa créixer.
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

La Conselleria d'Educació utilitzarà aquestes conclusions per a regular la Formació Professional
Els estudiants d'aquest col·legi de Múrcia presencien un judici en l'Ajuntament de Múrcia
Si tinguessin davant el papa Francesc, què li diríeu?
El projecte europeu d' I+D+i AMIGO, liderat per edebé, arriba en fase de rodatge a les escoles.
 
Notícies Opinió

Article d'opinió del salesià Josan Montull.
7

nov

Article d'opinió del salesià Pablo Gómez publicat al blog Salesians Pastoral Juvenil.
Opinió de José Antonio Adell.
Editorial de l'Agència de Notícies Salesianes (ANS).
2

oct

Article d'opinió de Pedro Ignacio Frare publicat en Dabar.
Article d'opinió del salesià Josan Montull.
Editorial de l'Agència de Notícies Salesianes sobre la missió de la família.
2

ago

Article de opinió del salesià Josan Montull.
Article publicat a Odisur sobre la figura de don José Gálvez Ginachero.
ver más
 

Dosatic S.L. © 2017
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat